Ljetno kino se vraća na Gradec

Šestu sezonu zaredom svoja vrata u utorak otvara najposjećenije zagrebačko Ljetno kino Gradec. Starogradske ulice tako će narednih četrdeset pet dana ponovo biti ispunjene mnogim vrijedno odabranim filmskim naslovima u kinu pod zvijezdama. Program ove godine nudi retrospektivne, novije i premijerne filmske naslove na velikom platnu iz desetak zemalja.

ljetnokinogradec1

Na malom platou uz Gornjogradsku gimnaziju na Katarininom trgu i dalje će vladati ugodna večernja atmosfera, a ulaz na sve projekcije još uvijek je besplatan. Otvaranje sezone prepušten je legendarnom izmišljenom dječjem psihologu iz popularne Modre laste. Filmom “Dragi Lastane” autorice Irene Škorić otkrit će se sve misterije ovog iznimno popularnog lika iz časopisa, a posjetitelji će se prije filma moći zabaviti fotkanjem uz kartonski lik Lastana te originalne autore Lastanovih tekstova koje će osobno upoznati.

ljetnokinogradec2

Završetak sezone, krajem kolovoza, obilježit će već tradicionalno najposjećeniji film Gradeca, zagrebačka obiteljska komedija “Tko pjeva, zlo ne misli”, koji je dijelom i sniman na lokacijama Gornjeg grada. Ponedjeljkom dokumentarci, nedjeljom filmovi za cijelu obitelj, a na početku svakog filma u 21 sat neizostavni Profesor Baltazar. Uz čašu dobrog vina, nema boljeg od ljetnoga kina, slogan je koji godinama privlači mnogobrojnu publiku. Cijeli program pronađite ovdje.

0