Kreativna subota: Fotografkinja Elisabeth Weinberg

Kreativna subota: Fotografkinja
Elisabeth Weinberg

Jedan od prvih, ako ne i najvažnijih likovnih motiva u ljudskoj povijeti bio je i još uvijek je portret. Tijekom povijesti portret je imao svoje promjene i razvoj, od generaliziranih prikaza ljudskih likova koji pripadaju određenom društvu do prikazivanja ne samo lica modela, već njegovog ili njezinog karaktera. Fotografski portret fokusira se na lice modela, izraz lica, raspoloženje i osobnost modela. Možda najosobniji portret koji će fotograf napraviti jest onaj intimnog karaktera.

"Joaquin Phoenix at the Four Seasons Hotel in Beverly Hills"

Elizabeth Weinberg fotografkinja je koja živi i radi u Los Angelesu i njezina specijalnost su intimni portreti. Izlagala je svoje radove na izložbama po cijelome svijetu, imala je tridesetak grupnih i dvije samostalne izložbe. Također je dobitnica raznih nagrada, od kojih bi istakli Art Directors Club Young Guns 9 nagradu i ovogodišnju American Phiotography 31. Radi privatne projekte i one za klijente, no mi vam donosimo pregled nekoliko njezinih intimnih portreta, anonimnih i poznatih ljudi. Svi su prikazani na takav, isti, intiman način.

Kreativna subota 1

Kreativna subota 2

Kreativna subota 4

Kreativna subota 5

Kreativna subota 7

Njezine radove možete vidjeti i naručiti na elizabethweinberg.com. Posebno je zanimljiv blog dio web stranice, gdje nerijetko autorica ostavlja komentare ispod fotografija radi lakšeg razumijevanja.

Foto: Elisabeth Weinberg

Učitati još
Zatvori