Vrijeme je za treći Journal Book Club: Osvojite bestseller knjigu i pridružite nam se!

Vrijeme je za treći Journal Book Club: Osvojite bestseller knjigu i pridružite nam se!

Kad smo vam prije nekoliko mjeseci predstavile Journal Book Club susrete, zamislile smo ih kao pravu malu book oazu za ljubitelje književnosti. U društvu književnih entuzijasta, pravih ljubitelja knjiga i kulture već smo vam predstavili genijalne književne novitete, a Journalov književni klub nastavlja dalje i donosi vam još jedan interesantan razgovor. Prošlog smo mjeseca u društvu Nives Čavić i Luize Bouharaoue komentirale bestseller Ann Patchett, a svibanj je nam je donio novi književni fenomen, roman koji smo dugo priželjkivale na policama hrvatskih knjižara. Moja godina odmora i opuštanja autorice Ottesse Moshfegh sasvim je svježa knjiga u hrvatskom izdanju u nakladi Vuković&Runjić zbog čega je idealan odabir za još jedan Journal Book Club koji će se održati 31.svibnja!

Stiže treće izdanje Journal Book Cluba

Krajem svakog radnog tjedna pišemo vam o naslovu koji nam je zapeo za oko proteklih dana u Journalovoj knjizi tjedna. Tako se u toj rubrici nedavno našlo djelo Ottesse Moshfegh. O knjizi Moja godina odmora i opuštanja čitale smo nebrojeno puta po stranim medijima i slušale o njoj od naših omiljenih stranih book blogera. Međutim, iako smo vam je ukratko predstavile kao knjigu tjedna, teme o kojima govori, stil pisanja i pažnju koju je pridobila na svjetskoj književnoj sceni nagnale su nas da je odaberemo kao štivo idealno za treći Journal Book Club!

Moja godina odmora i opuštanja – knjiga hvaljena sa svih strana

Književni kritičari, renomirane novine, popularna imena iz svijeta pop kulture – Ottessa Moshfegh napisala je djelo koje su prepoznale mnoge publike različitih ukusa i pogleda na književnost.

Moja-godina-odmora-i-opuštanja

Radnja nas vodi u New York 2000-ih u kojem upoznajemo protagonisticu romana. Mlada, inteligentna i lijepa žena na papiru ima sve što joj treba za bezbrižan život u Velikoj jabuci. Financijski je osigurana zahvaljujući nasljedstvu i svakodnevica joj se na prvu čini jednostavna. Međutim, na poslu je okružena umišljenim egoistima, muškarac s kojim je u vezi neprestano je ponižava, a ne može se potpuno povjeriti ni najboljoj prijateljici. Kad shvati da ne može naći svoje mjesto u svijetu, odlučuje se na bizarno rješenje – uz pomoć psihijatrice koja joj prepisuje šake tableta, prespavat će godinu u svojevrsnom osobnom lockdownu iz kojeg se nada izići kao sasvim nova osoba. Je li to moguće?

Budite i vi dio trećeg Journal Book Cluba i osvojite bestseller!

Treći Journal Book Club zamišljen je kao mjesto u koje se i vi možete uključiti! Osvojite odabranu knjigu i pratite događaj na live YouTube prijenosu u ponedjeljak, 31. svibnja, u 18 sati, a naše će gošće birati vaša pitanja, odgovarati na njih i zajedno s vama razmjenjivati mišljenja. Knjigu Moja godina odmora i opuštanja osvojit će 10 čitatelja koji će biti pozvani sudjelovati u live razgovoru o knjizi.

Igramo se na Journal.hr Facebook profilu, a sve što morate napraviti kako biste sudjelovali u ovom darivanju je sljedeće:

  1. Pratiti Journal.hr Facebook stranicu
  2. Kliknuti like na objavu
  3. U komentaru ispod ove objave označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Journal Book Clubu i pročitati ovu knjigu

Prijaviti se možete do srijede 19. svibnja do 12 sati, a dobitnike ćemo objaviti do kraja dana. Sretno!

Sretne dobitnice su: Jasna Livada, Katarina Tkalčević, Karla Leko, Meri Milat, Tihana Jukić Očevčić, Dubravka Šćukanec, Barbara Tolić, Dijana Brown Ćiš, Dada Glam i Lucija Fičko. Čestitamo!

Foto: Pexels, Vuković&Runjić

Učitati još
Zatvori