Rupi Kaur završila rad na novoj zbirci poezije – uskoro izlazi “book 3”

Rupi Kaur završila rad na novoj zbirci poezije – uskoro izlazi “book 3”

Rupi Kaur ima novu zbirku poezije. Kako je objavila na svom Instagram profilu “knjiga je gotova i želim to podijeliti i proslaviti s vama”. Rukopis nove zbirke poezije nazvala je simbolično “book 3”.

Rupi kaur ima novu zbirku poezije

Kanadska pjesnikinja indijskog podrijetla, u samo nekoliko godina postala je apsolutno utjecajna na svjetskoj književnoj sceni. Mnogi joj tepaju da je pjesnikinja desetljeća, dok joj drugi osporavaju to što poeziju piše nekim jednostavnijim, svima razumljivim jezikom. Ona je također ilustratorica pa se posebno ističe svojom svugdje prepoznatljivom, vizualnom, životnom poezijom. Njezina prva zbirka nazvana “Med i mlijeko” prodana je u više od dva i pol milijuna primjeraka širom svijeta. Njezina druga zbirka “Sunce i njeni cvjetovi” doživjela je jednako velik boom na sceni. Treće izdanje jedva smo dočekali, a kako sama kaže zahvalna je svim fanovima na strpljenju.

Specifičan proces rada

“Bio je to dug put, vaša ljubav i podrška bili su mi potpora cijelo vrijeme, čak i u trenutcima kad sam željela odustati. Danas sam ipak ovdje, s novim pjesmama. Svako moje izdanje izgleda ovako. Isprintam pjesme i polegnem ih, onda ih krenem slagati redom. Ovaj proces traje obično mjesecima i na kraju završim s dvadesetak verzija knjige. Na kraju kad ih posložim, zalijepim ih u malu neurednu bilježnicu da dobijem osjećaj kako ih je čitati od početka do kraja. Prije nego u cijelu priču uđe skupi papir, lijepi font i boja, želim osjetiti i doživjeti svoje pjesme u najsirovijoj formi. Ne znam kad će book 3 izaći, znam samo da je najteži dio gotov i sad krećem u dizajniranje covera i crtanje ilustracija.” Zaključila je Rupi. Dok čekamo novu zbirku, rado se prisjećamo nama njezinih omiljenih stihova posebno prigodnih u ovim malo čudnjikavim vremenima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori