Ove će mindfulness knjige učiniti da se osjećamo još bolje tijekom cijelog vikenda

Jasno je koliko nas sve zabavlja skrolanje na Instagramu i prikupljanje svježih informacija, trendovi  i lijepe fotografije. No, ovoga vikenda idealno je vrijeme za cosy atmosferu kada biste se mogli posvetiti sebi na malo drugačiji način. Iskoristite zimsku idilu i sniježni prekrivač kako biste se nagradili savršenim vikendom. Svakako si priuštite kratku šetnju na svježem, zimskom zraku, a nakon toga ušuškajte se u svoju malenu kućnu idilu, uzmite u ruke knjigu i isključite svijet.

Znamo koliko je potrebno napraviti digitalni detoks s vremena na vrijeme pa zašto onda ne kreirati vlastitu vikend idilu uz knjige koje će učiniti da se osjećate još bolje. Opremite svoj kutak za čitanje mirisnim svijećama, toplim napitcima i kolačićima koji brišu apsolutno sav stres nakupljen tijekom tjedna. Uz pogled na snijeg prepustite se putovanju maštom i dobro se zabavite uz naslove koji su provjereno pravi rasadnik afirmativnih poruka, pitkih priča i zanimljivih likova uz koje ćete se osjećati baš kako zaslužujete.

Osim toga, zasigurno ste umorni od blic vijesti, spinova, različitih podražaja i afera koji preplavljuju medije i društvene mreže pa si uz dobru knjigu slobodno kreirajte atmosferu koja vam najviše godi. Čitajte vlastitim tempo, podcrtavajte lijepe citate, zapisujte u bilježnicu dijelove iz knjige koji su vas se najviše dojmili, svoje komentare, mišljenja i osjećaje i uživajte u vremenu koji ste izdvojili samo za sebe. Uz to što ćete na ovaj način popraviti vlastito raspoloženje, odnosno osjećat ćete se bolje, obogatit ćete i svoj vokabular i potaknuti kreativnost. Stoga nema niti jedan razlog zašto ovaj vikend ne bi bio posvećen knjigama.

U nastavku smo odabrali pet najboljih  mindfulness knjiga koje će vas naučiti kako umiriti um i pretvoriti vikend u prelijep doživljaj.

Emma Lucy Knowles –  The Power of Crystal Healing

Zainteresirani ste za kristale, ali ne znate gdje početi? Emma Lucy Knowles je intuitivna stručnjakinja i otkrit će vam sve tajne kristala na tako jednostavan način. Riječ je o najdostupnijem, ali sveobuhvatnijem vodiču. Naučit ćete kako koristiti kristale za čišćenje uma.

Danielle Marchant –  Pause

U ovoj knjizi, Marchant nas uči kako napraviti pomak i staviti vlastitu sreću ispred površno proizvedenog divljenja i uvažavanja na Instagramu. To je izvrstan vodič za rezanje buke i konačno slušanje onoga što vaš um i tijelo trebaju osjećati dobro.

Dan Harris 10% Happier

Kada razmišljate o vlastitoj dobrobiti, može biti pomalo naivno pomisliti da možemo i trebamo biti sretni tijekom cijelog životnog vijeka.  No, u ovoj knjizi, Dan Harris istražuje manje korake potrebne za smanjenje stresa.

The Mindfulness Project I Am Here Now

Razmislite o ovoj knjizi dok proučavate svoj put do smirenijeg uma. Uključuje mnoštvo aktivnosti koje potiču kreativnost, kao i dovoljno slobodnog prostora za istraživanje svih vaših misli i osjećaja. Čak i samo proces stavljanja stvari na papir može pomoći u oslobađanju tereta koji nosite u sebi.

Daniel Goleman and Richard Davidson The Science of Meditation

Čak i ako ste skeptični prema meditaciji, prilično smo sigurni da će vam trebati oko dva poglavlja ove knjige prije nego što budete spremni zaroniti u dubinu. To objašnjava kako točno isključivanje i usklađivanje s našim umovima može pomoći našem zdravlju na duže staze.

Foto: Instagram

0