Iza nas je još jedan Journal Book Club koji nam je otkrio sve detalje ove hit knjige

Polako se približavamo kraju 2021. godine tijekom koje smo pročitali brojne izvrsne knjige u sklopu Journal Book Cluba. Izdanje našeg omiljenog književnog kluba u studenom bilo nam je specifično iz nekoliko razloga – napokon smo u ruke primili knjigu koju već mjesecima imamo na TBR listi, a prvi smo se put okupili u novouređenom Journalovom uredu u Centru Kaptol. Budući da se polako približavamo onoj pravoj božićnoj groznici, već su ovo izdanje book cluba uljepšale lampice na boru i elegantni vjenčići, a ugodnu atmosferu zaokružili su prikladni mirisni štapići, svijeće i domaći keksi.

Ovog je puta naš književni susret bio u znaku bestselling romana Hamnet autorice Maggie O’Farrel koji smo čitali u izdanju Profil knjige. Raskošna knjiga smještena u elizabetansku Englesku izazvala je dinamičan razgovor koji su naši čitatelji mogli pratiti uživo na YouTube kanalu Journal.hr-a. Aduti ovog izdanja bili su, bez sumnje, gosti od kojih je svatko imao svoje viđenje knjige, dijelove i prizore koji su im se posebno urezali u pamćenje.

Ilina, Ivana i Dalibor o Hamnetu

Journalova dugogodišnja kolumnistica i moderatorica Journal Book Cluba Ilina Cenov kroz razgovor je provela Ivanu Lulić i Dalibora Jakusa. Ovi kreativci koji uspješno balansiraju svijet kulture, komunikacija, PR-a i umjetnosti pridružili su nam se u osmom po redu susretu. Kroz razgovor s Ilinom otkrili su nam kako gledaju na književnost, budući da su oboje i sami autori: o Daliborovoj knjizi Kraljev gambit već smo vam pisali, dok smo s Ivaninom poezijom upoznati zahvaljujući njezinom Instagram profilu Ivana i knjige.

Roman autorice Maggie O’Farrell ponukao je različita mišljenja svojom interpretacijom događaja iz života Williama Shakespearea. Nakon što je izašla 2020. godine, knjiga je oduševila književne kritičare, ali i book blogere i ostale koji dijele ljubav prema knjigama na društvenim mrežama. Inspiriran stvarnim događajima i likovima, O’Farrell nam donosi priču koja tek počinje sudbinom Shakespeareovog sina Hamneta, a grana se u obiteljsku sagu i dramu zbog koje ćete nerijetko imati knedlu u grlu i ostati pod dojmom još neko vrijeme nakon što zatvorite knjigu. Knjiga nas uranja u bračni odnos Hamnetove majke Agnes i njegovog oca, prepreke unutar obitelji, progovara o odnosu sestara i braće, životu i položaju žene, a na nezaboravan način upravo o temi tugovanja.

Ako ste propustili ovaj Journal Book Club…

Uoči book cluba, naših 10 sretnih čitateljica osvojilo je hvaljeni roman u nagradnoj igri u suradnji s nakladnikom Profilom stoga su za live prijenos mogli pripremiti pitanja za naše goste i komentirati pročitano. No, baš svaki knjigoljubac može uživati u književnom razgovoru i otkriti detalje romana, bez da si ‘spoila’ samu radnju knjige. Ako vas roman Hamnet intrigira, a još niste nabavili knjigu, Journal Book Club možete i dalje gledati na YouTube kanalu. Ne sumnjamo da će vam otkriti je li ovo knjiga za vas i tko će posebno u njoj uživati!

Stay tuned jer vam uskoro donosimo posebno božićno izdanje Journal Book Cluba koje će biti raskošnije no ikada…

Foto: Journal.hr

Hvala A1 što nam je omogućio prijenos novog Journal Book Cluba!

0