Stiže nova ‘Hunger Games’ knjiga po kojoj će se snimati i film: Što morate znati o njoj?

Stiže nova ‘Hunger Games’ knjiga po kojoj će se snimati i film: Što morate znati o njoj?

Kad bismo morali navesti filmske naslove i knjige koje su obilježile prošlo desetljeće zasigurno bi se na popisu našla djela iz ‘Hunger Games’ trilogije. Ta činjenica posebno stoji kad govorimo o području young-adult književnosti. Kad je 2008. godine izašla prva knjiga Suzanne Collins odmah je nastao pravi boom na tržištu. O fenomenu trilogije puno se brujilo, a popularnost knjiga pripisuje se činjenici da se Collins bavila temama koje do tad nisu bile drastično zastupljene u teen fikciji; primjerice izolacijom, siromaštvom i politikom.

Po knjigama su nastali i filmovi koji su lansirali karijeru Jennifer Lawrence zbog uloge Katniss Everdeen. Čim je 2012. godine izašao prvi film, bilo je jasno da će se knjige i ostatak ovog filmskog serijala razbuktati u planetarno popularna djela.

Sjajne vijesti stigle su početkom ove godine kad je najavljeno da dolazi još jedna knjiga Suzanne Collins, ali i novi film.

The Ballad of Songbirds and Snakes – priča koja prethodi svemu

Četvrta knjiga Suzane Collins stiže službeno izlazi 19. svibnja pod nazivom ‘The Ballad of Songbirds and Snakes.’ Već smo mogli baciti i prvi pogled na naslovnicu s poznatim fontom i pticom rugalicom. Knjiga je radnjom smještena 64 godine prije događaja u prvijencu trilogije ‘Hunger Games.’ Likovi žive u tzv. ‘crnim, mračnim danima’ odnosno 10 godina nakon velikog rata, ali prije nego što je država Panem dosegnula svoj konačni oblik.

U fokusu će biti tada 18-godišnji Coriolanus Snow, budući diktator Panema koji tada nije ni slutio svoju sudbinu i sudbine drugih koje će držati u rukama. Coriolanusa je u filmovima glumio Donald Sutherland.

“Mladi Coriolanus je zgodan i šarmantan i, iako su teška vremena za obitelj Snow, on vidi šansu za novu priliku kad je odabran kao mentor na desetim godišnjim Igrama gladi (…) Sve su šanse protiv njega. Dobio je ponižavajući zadatak mentorirati žensku natjecateljicu iz Okruga 12, najgoreg od najgoreg.”

Što znamo o filmu?

Za sada – malo. Sigurno je da će pratiti radnju pa će tako fokus priče zasigurno biti Coriolanus i uspon odnosno propast obitelji Snow. Poznato je da će na filmu raditi Francis Lawrence koji je radio na svim dosadašnjim filmovima, vraća se i producentica Nina Jacobson, a knjigu će adaptirati oskarovac Michael Arndt. Budući da ni knjiga nije još izašla, nije poznat ni okviran datum novog filma. Iz Lionsgatea su poručili da će predstaviti novu lepezu likova što znači da povratak Jennifer Lawrence, Josha Hutchersona, Liama Hemswortha, pa ni Donalda Sutherlanda koji glumi Coriolanusa, nije siguran. Budući da je radnja smještena puno ranije, šanse za njihovu pojavu su zaista minimalne.

Unatoč tomu željno iščekujemo vijesti o filmu kao i prva glumačka imena!

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori