Izlazi nova serija najljepših dječjih slikovnica ‘Mali ljudi, veliki snovi’

Izlazi nova serija najljepših dječjih slikovnica ‘Mali ljudi, veliki snovi’

Malo koja serija modernih slikovnica izaziva oduševljenje kao što to čine „Mali ljudi, veliki snovi“, ciklus dječjih knjiga prodanih u preko 4 milijuna primjeraka u svijetu. Životi istaknutih osoba, od znanstvenika do dizajnera i umjetnika ispričani djeci, ali i odraslima, na jasan, razgovijetan, lagan i živahan način definirani su čudesnom linijom uspjeha. Sve  su te slavne ličnosti od najranije dobi bili samo djeca, mali ljudi, s velikim snovima. Nakon što je preveden prvi ciklus super popularnih slikovnica o slavnima poput Coco Chanel, Zahe Hadid, Fride Kahlo, Ade Lovelace, Davida Bowieja i Stephena Hawkinga, u izdanju Školske knjige dolazi nova serija slikovnica „Mali ljudi, veliki snovi“. S autorskim potpisom Španjolke Marie Isabel Sánchez Vegare i uz predivne ilustracije modernih umjetnika ove knjige namijenjene uzrastu starijem od 5 godina, poručuju kako je doista moguće živjeti svoje snove! Novi serijal knjiga „Mali ljudi, veliki snovi“ predstavlja živote Boba Dylana, Brucea Leeja, Jane Austen, Marie Montessori, Amelie Erhart i Audrey Hepburn.

Priča o Bobu Dylanu je priča o ljubavi prema glazbi koja je otkrivena u očevoj trgovini električnim uređajima. Upravo je ondje prvi put slušao blues i country s radija, a poslije i rock and roll. Nešto kasnije otkrio je folk glazbu te je ubrzo postao glas generacije koja žudi promijeniti svijet. Predivnu priču o jednom od najvećih glazbenika stoljeća ilustrirao je Conrad Roset.

Kombinacija glume i poznavanje borilačkih vještina bili su presudni za uspjeh dječaka rođenog u San Franciscu, a odraslog u Hong Kongu. Kasnije poznat kao Bruce Lee, dječak je vrlo rano počeo glumiti. Iskoristivši poznavanje borilačkih vještina, Bruce je pisao, režirao i glumio u filmskim hitovima, kao što je filmovi „U zmajevom gnijezdu“, „Veliki gazda“ i „Zmajeva šaka“. Inspirativnu priču o najvećem borcu među glumcima i najvećem glumcu među borcima ilustrirao je Miguel Bustos.

Mnogobrojna obitelj, točnije sedmero braće i sestra i odrastanje u engleskom selu utjecali su na mladu Jane Austen. Odrasla je pišući, a u svojim je romanima dosjetljivo pripovijedala o životima veleposjedničkih obitelji, na posve drukčiji način nego itko do tada. Zbog tih je romana Jane postala jedna od najomiljenijih britanskih književnica svih vremena čiju je priču o djetinjstvu i odrastanju vješto ilustrirala Katie Wilson.

Još jedna dama je od najranije dobi spoznala koji san treba slijediti – učenje prirodnih znanosti u školi za dječake Mariju Montessori dovelo da titule prve liječnice u svojoj zemlji koja se specijalizirala za skrb o djeci. Poslije je došla do važnih otkrića koja su potpuno promijenila tijekove tradicionalnog obrazovanja te otvorila škole Montessori diljem svijeta. Priču o znanstvenici i doktorici oslikala je Raquel Martín.

Da se žene protive normama i tradicionalnoj podjeli poslova na muške i ženske, uz Mariju Montessori pokazala je i Amelia Earhart. Kad je bila djevojčica, maštala je o tome da raširi krila i poleti kao ptica. Kao odrasla žena, postavila je novi ženski svjetski rekord, poletjela je na visinu veću od 4000 metara, preletjela Atlantski i Tihi ocean te se na kraju odvažila na najopasniji pothvat: let oko svijeta. Priču o hrabroj ženi ilustrirala je umjetnica Mariadiamantes.

Nova serija donosi priču  o jednoj i jedinoj Audrey Hepburn. Odrasla u Arnhemu, u Nizozemskoj, prebrodivši nedaće Drugoga svjetskog rata, odlazi u London kako bi postala balerina. No, sudbina je za nju imala malo drugačije planove. Umjesto baletnih predstava, osvojila je filmska platna i kazališne pozornice da bi naposljetku postala jedna od najvećih glumačkih legendi svih vremena. Audrey Hepburn i njezin nepredvidljiv život oslikala je Amaia Arrazola.

Šest predivnih slikovnica o slavnima i uspješnima potražite u knjižarama i na webshopu Školske knjige i podsjetite se zašto je bitno sanjati!

Foto: Školska knjiga

Učitati još
Zatvori