Nova knjiga Sally Rooney odmah izlazi i u hrvatskim knjižarama!

Nova knjiga Sally Rooney odmah izlazi i
u hrvatskim knjižarama!

nova-knjiga-Sally-Rooney

Početkom ove godine razveselila nas je vijest o izlasku nove knjige jedne od najpopularnijih aktualnih autorica – Sally Rooney. Uz mladu Irkinju počeli su se vezati epiteti književne senzacije nakon što su romani Conversations With Frienda (Razgovori s prijateljima) i Normal People (Normalni ljudi) oduševili svjetsku publiku i literarne kritičare. Popularnosti ove autorice pridonijela je i HBO-jeva serija nastala po potonjem romanu koja se ubrzo uvrstila na liste najboljih serija 2020. godine, a Sally Rooney ju je potpisala kao izvršna producentica.

Hrvatski čitatelji s jednakim su oduševljenjem dočekali njezine knjige u izdanju Frakture. Iščekivanje se približilo vrhuncu, budući da novi roman Beautiful World, Where Are You izlazi 7. rujna, a već istoga dana u hrvatske knjižare dolazi prijevod – Divni svijete, gdje si.

Divni svijete, gdje si u isto vrijeme u inozemnim i hrvatskim knjižarama

“Mlada spisateljica Alice odluči preseliti se iz Dublina u malo mjesto na zapadu Irske, gdje putem Tindera upozna skladištara Felixa i unatoč prvom neuspjelom spoju neočekivano ga pozove da s njom otputuje na predstavljanje njezina romana. U Dublinu njezina najbolja prijateljica Eileen proživljava teške trenutke i iznova počinje izlaziti sa Simonom, svojom ljubavlju iz djetinjstva.

Alice, Felix, Eileen i Simon i dalje su mladi, ali život ih nosi. Trebaju jedno drugo, poigravaju se međusobno, zbližavaju se i udaljavaju, vode ljubav, sumnjaju u sebe i svoje osjećaje, no najviše od svega zabrinuti su za svijet u kojem žive – svijet koji se nalazi na rubu ekološke katastrofe, u kojem vlada Trump, svijet neoliberalizma. Pitaju se jesu li oni posljednji koji svjedoče kraju epohe, kako da pomognu osiromašenima, hoće li uspjeti vratiti vlastitu vjeru u naš divni svijet. Divni svijete, gdje si ljubavni je roman i roman o prijateljstvu, filozofska i ekološka rasprava, ali nadasve djelo u kojem Sally Rooney hrabro, bez zadrške i ubojito točno ocrtava stanje naše svijesti i našega svijeta, roman kojim opravdava epitet najbolje spisateljice svoje generacije”, glasi hrvatski sinopsis knjige.

Rooney će ponovno ući u meritum tema koje su doista njezino područje: kompleksni ljubavni odnosi i prijateljstva u kojima ulogu najčešće igraju klasa, društveni status, umjetnost, intelekt te identiteti.

Malo je reći da jedva čekamo!

Foto: Fraktura, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori