6 knjiga s popisa Reese Witherspoon za koji se uvijek ispostavi da donosi najveće hitove

6 knjiga s popisa Reese Witherspoon za koji se uvijek ispostavi da donosi najveće hitove

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reese’sBookClubxHelloSunshine (@reesesbookclubxhellosunshine) on

Osim što je uspješna glumica i producentica, Reese Witherspoon usko je vezana i uz književni svijet. Naime lice je uspješnog književnog kluba Hello Sunshine i zaista ima “nos” s kojim često nanjuši bestselere. A zatim neke od tih bestselera pretvara i u filmove i serije, što je zatvoreni krug za sve obožavatelje koji svoje omiljene likove mogu vidjeti u interpretaciji nekih od najpoznatijih glumaca. Male laži (Big Little Lies) jedan su od recentnijih projekata koji ostvario toliko dobar rezultat da se kreirala posve nova sezona s još jačom glumačkom postavom iako je književni predložak završio s prvom sezonom.

Reese dobro “čita” široku publiku i bira knjige koje su dovoljno zanimljive, intrigantne i kvalitetne, ali su istovremeno tematski uzbudljive svima. Uglavnom se radi o trilerima, krimićima ili ljubavnim i toplim obiteljskim pričama, a ponekad se nađe autor koji toliko dobro iskombinira sve te elemente da knjiga ima apsolutno sve što bi od nje mogli tražiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rikki & Michaela ✨ (@theardentbiblio) on

U nastavku smo izdvojili neke hitove koji nam se čini jako zanimljivi.

Where the Crawdads Sing, Delia Owens

Godinama su glasine o Djevojci iz močvare obilazile Barkley Cove, tihi gradić u Sjevernoj Karolini. Pa kada je krajem 1969. Chase Andrews pronađen mrtav, stanovnici su odmah posumnjali na Kyu Clark, prozvanu Djevojkom iz močvare. Ali Kya nije ono što kažu. Osjetljiva i inteligetna sama je preživjela u močvari koju zove domom, pronalazeći društvo u galebovima i lekcije u pijesku, čeznuvši za ljubavlju. I kada napokon dobije šansu za ljubav i prijateljstvo, dogodi se ono najgore.

Still Lives, Maria Hummel

Kim Lord je provokantna umjetnica iz Los Angelesa. Njena izložba Still Lives upravo se treba otvoriti u muzeju Rocque i dok se bogati mecene slijevaju u prostorije, svi se zaposlenici, a među njima i Maggie Richter nadaju da će izložba izvući muzej iz financijskog ponora. No Kim Lord nikad se ne pojavi na svojoj izložbi. Proglašena nestalom, prvi osumnjičeni postaje mladi galerist i Maggiejin bivši dečko, a Maggie se odjednom nađe uvučena u istraživanje nestanka poznate umjetnice.

Something in the Water, Catherine Steadman

Erin je režiserka dokumentaraca kojoj se smiješi veliki uspjeh, Mark je bankar s velikim planovima za život. Zaljubljeni i sretni odlaze na medeni mjesec na Bora Boru gdje uživaju u suncu, moru i jedan drugome. No na ronilačkom izletu jednog dana pronađu nešto u vodi… Odjednom mladenci moraju odlučiti hoće li progovoriti ili zauvijek čuvati tajnu, a odluka će pokrenuti lanac šokantnih događaja…

You Think It, I’ll Say It, Curtis Sittenfeld

Majka iz predgrađa sanja o propasti bivše prijateljice čije je cjelovito životno carstvo možda izgrađeno na laži. Opaka odvjetnica na medenom mjesecu s mužem nailazi na djevojku koja ju je mučila u srednoj školi, a sramežljiva studentica naučit će nešto o životu svoje kolegice kojem je zavidjela.

Happiness, Heather Harpham

Heather i Brian započinju šarmantnu vezu koja odjednom staje kada ona zatrudni. Brian zna da želi Heather, ali ne i dijete. Ona odlazi k roditeljima spremna roditi sama i samo nekoliko sati nakon rođenja Gracie, medicinska sestra donosi vijest da nešto s bebom nije u redu…

Erotic Stories For Punjabi Widows, Balli Kaur Jaswal

Nikki živi u Londonu i radi u pubu. Kći indijskih imigranata silom želi izbjeći cijelu indijsku zajednicu i okrećući se zapadnjačkom životu. Kada smrt njenog oca ostavi financijske probleme cijeloj obitelji, Nikki dolazi predavati kreativno pisanje u centar zajednice…

Učitati još
Zatvori