Jelena Veljača zablistala na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

Jelena Veljača zablistala na crvenom
tepihu Sarajevo Film Festivala

Jelena Veljača

Jelena Veljača

Svečano otvorenje Sarajevo Film Festivala

Sinoć je u Sarajevu svečano otvoren 23. Sarajevo Film Festival. Ovogodišnji festival otvoren je projekcijom filma ‘Druga strana nade’ finskog reditelja Akija Kaurismäkija, za koji je režiser osvojio Srebrenog medvjeda za najbolju režiju na ovogodišnjem Berlinaleu. Film je svojevrstan tematski nastavak odličnog filma Le Havre iz 2011. godine.

Prema već ustaljenoj tradiciji da ceremoniju svečanog otvaranja festivala vode mladi, talentirani bosanskohercegovački umjetnici, čast da vodi svečano otvaranje 23. Sarajevo Film Festivala pripala je glumici Amili Terzimehić, čiji je uspon na kazališnoj sceni mogla pratiti sarajevska, no i regionalna publika. Amila Terzimehić je, osim kazališnih, ostvarila i niz zapaženih filmskih uloga, kako u domaćim tako i u stranim produkcijama. Ovogodišnja filmska smotra u Sarajevu publici će ponuditi 235 filmova u 18 različitih programa, od čega četiri natjecateljska. A ovogodišnji festival donosi čak 43 svjetske i 23 međunarodne premijere.

e108a6e72bd0de75a898ef8a80d62bef

direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra i glumica Amila Terzimehić

1d3ef84d6230278745b66152d02e88c3

Jelena Veljača i Lana Barić poput hollywoodskih diva

Na sarajevskom crvenom tepihu, poput hollywoodskih diva, zablistale su scenaristica i spisateljica Jelena Veljača i glumica Lana Barić koje su za tu prigodu nosile bajkovite kreacije sarajevskog brenda Kaftan Studio. Dok je Jelena pažnju svih plijenila u raskošnoj večernjoj toaleti od dvije vrste zlatnog brokata, Lana je zadivila u minimalističkom bijelom izdanju. Kaftan Studio i ove godine se pokazao kao neprikoslovljeni vladar filmskog crvenog tepiha.

Nakon svečane ceremonije otvaranja slijedi bogat program sve do 18. kolovoza, a koji vas sve filmovi čekaju možete saznati na sff.ba.

Jelena Veljača

Jelena Veljača

3

Lana Barić

1

Lana Barić

e6d8a8a9020a5b1508b8a302720e4bf1

Foto: Aida Redžepagić, SFF

Učitati još
Zatvori