Izložba fotografija koja New York seli na Brač

Izložba fotografija koja New
York seli na Brač

17

Nakon dvije samostalne izložbe polaroida, fotografkinja i novinarka, Marijana Marinović otvorit će u utorak, 23. kolovoza, svoju treću izložbu fotografija pod nazivom ‘NYC Four seasons…and something red’ u Galeriji Supetarskog lita u Supetru na otoku Braču.

22

Rođena Splićanka, podrijetlom s Brača i trenutno s bazom u New Yorku, predstavit će ciklus od 28 fotografija Grada koji nikad ne spava, specifičnih po crvenom detalju i to u sklopu kulturne manifestacije Supetarsko lito.

23

Marijana fotoaparatom bilježi osmijehe slavnih kao što su glumci na Tribeca Film Festivalu, portretira uspješne Hrvate po Americi, snima vesela društva i obiteljska okupljanja, osmišljava modne priče… i satima luta po New Yorku, želeći upiti i fotografijama zabilježiti atmosferu Velike Jabuke. Tijekom nekih od njezinih njujorških lutanja nastao je i ciklus fotografija ‘New York: četiri godišnja doba…i nešto crveno’.

7

Većina fotografija snimljena je u proteklih godinu i pol dana tijekom školovanja na New York Film Academy, a kako je za autoricom već 20 godina novinarske karijere, neke su snimljene po ‘službenoj dužnosti’.

2

Otvorenje je zakazano za 20 i 30 sati, a može se pogledati u radno vrijeme galerije do  10. rujna.

14

16

12

28

Učitati još
Zatvori