Izdvojili smo kazališne predstave, vintage buvljake i kino poslastice na koje ćemo ići u tjednu pred nama

Izdvojili smo kazališne predstave, vintage buvljake i kino poslastice na koje ćemo ići u tjednu pred nama

Tjedan pred nama donijet će nam razne novosti vezano uz ponašanje u aktualnoj Covid situaciji. Predložit će se nošenje maski i na otvorenom gdje ima više ljudi te u svim zatvorenim prostorima, ograničit će se broj okupljanja, a bit će predloženo novo radno vrijeme za sve ugostitelje do 23 sata. To ne znači da ćemo morati ostajati kod kuće, ali uz odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera života će ipak biti. Svakako je potrebno razmisliti o odgovornosti koju imamo prema drugima, a na kraju krajeva i prema samom sebi. Pripremili smo popis događanja na koja ćemo ići, a na nama je da ispoštujemo pravila i ponašamo se prije svega odgovorno.

Tulum u samostanu, Kazalište Komedija

Kako bolje razbiti ponedjeljak i težak početak listopadskog tjedna nego odlaskom u kazalište? Večeras od 19:30 u Kazalištu Komedija pogledajte vrhunsku predstavu Tulum u kazalištu. Grupa dobrih prijatelja odluči zajedno dočekati Novu Godinu u starom samostanu preuređenom u luksuznu kuću za odmor. Samostan je duboko u provinciji, daleko od svake civilizacije, okružen šumom. Nema signala za mobitel, nema interneta, nema televizije. Samo gluha tišina – koja je toliko glasna da ne možeš čuti ništa drugo. Sam sa svojim ludim mislima. Ali ne mora biti tako. Zašto čovjek ima prijatelje, da ne bude sam sa svojim ludim mislima?! Pozivnice su odaslane. Prijatelji će se naći, sve će biti kao nekad… Ili? Redateljica je Aida Bukvić, a uloge tumače Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Adnan Prohić. Tulum u samostanu (The Priory) premijerno je izveden u londonskom Royal Court Theatreu 2009. godine. Nakon pohvala kritičara, osvojio je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo je opisivano kao „perceptivno, protkano dosjetljivošću i razumijevanjem po kojima je Wynne poznat“. Dotiče se tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti.

Woodstock 2 otvorenje i glazbeni specijal Quentin Tarantino

U četvrtak od 10:30 do 20 sati posjetite otvorenje shopa Woodstock 2 u Tratinskoj 31. U ovom shopu možete kupiti ili popraviti gramofon, pojačalo, zvučnike, CD ili DVD player, ili elektro akustičnu gitaru, sve po jako povoljnim cijenama. Također možete dati svoj HIFI uređaj u prodaju ili na otkup. Na kraju, možete kupiti filmske klasike na originalnim DVD-ovima ili kupiti filmski plakat. Nakon toga, od 18 sati zaputite se u Vintage industrial Bar u Savskoj i chillajte uz piće na cjelovečernjem specijalu posvećenom glazbi koju je za svoje filmove birao redatelj Quentin Tarantino. O njemu je već sve poznato, a naglasak će biti na glazbenom sadržaju njegova opusa.

Berlinale Special 2020., Kino Tuškanac

Bogatu filmsku jesen obilježit će treći po redu Berlinale Special koji od 15.10. do 31.10. u Zagrebu, Rijeci i Splitu donosi šest atraktivnih naslova s najprestižnijeg njemačkog filmskog festivala. Manifestacija je osmišljena u želji da se hrvatskoj publici približe najbolja ostvarenja suvremenog njemačkog filma uz pregršt premijera i fokus na aktualne laureate Njemačke filmske nagrade. Uz nove naslove provjerenih redateljskih imena poput Christiana Schwochowa, očekuje vas niz najintrigantnijih naslova zvijezda u usponu, poput kontroverznih i nagrađivanih „Berlin Alexanderplatza” Burhana Qurbanija i „Egzila” Visara Morine. Uzbudljivi filmovi svaki na svoj način utjelovljuju ovogodišnju festivalsku temu „Doma i užasa” obradom gorućih društvenih pitanja njemačkog društva, koje se u mediju filma s jedne strane zrcali kao obećana zemlja, ali i mjesto traume za mnoge.

MADE BY: sajam kreativnosti i Jesenski Vintage Bazaar

Tjedan završavamo u vintage i handmade ozračju. U subotu i nedjelju u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) održat će se treći MADE BY: sajam kreativnosti. Na sajmu ručno rađenih proizvoda će se predstaviti 36 domaćih i stranih kreativaca. Sve počinje u 10 ujutro, traje do 19 sati, a ulaz je besplatan. Organizatori napominju i da su kućni ljubimci dobrodošli. U KCM-u u Mesničkoj, također za vikend starta nova sezona, sada već tradicionalnih vintage bazaara. Ove vas sezone čeka postava slasnih vintage komada iz četiri vintage kolekcije: Buried Clothes, Deee Vintage, Dugi Rukav Vintage i Mau Mau. Prvi ovosezonski Vintage Bazaar u znaku je jeseni pa možete očekivati hrpu jakni, balonera, klasičnog vintage trapera te neizostavnih oversized sakoa. Osim toga očekuju Vas i pattern košuljice, puloveri i veste, brda vintage nakita iz 80-ih i 90-ih, torbica, marama i sl. Obucite se od glave do pete, podružite i popijte piće. Vintage Bazaar traje od 11 do 19 sati.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori