Impulse Festival u Rijeci donosi odličan program

Impulse Festival u Rijeci donosi
odličan program

rijeka post

Impulse festival višednevno je događanje u Rijeci d 6. do 14. lipnja kojem je osnovni cilj promocija urbane klupske kulture, posebno njezinog glazbenog segmenta. Pod sloganom ‘glazba je svugdje’ želi se na više gradskih lokacija publici ponuditi kvalitetan kulturni program i kroz više medija pristupiti fenomenu glazbe u njegovim mnogim manifestacijama.

U sklopu programa trećeg izdanja festivala, održat će se veliki Sajam ploča u Kružnoj ulici (pored OKC-a Palach) 11. lipnja 2016. te Glazbeni osvrt na Can u Galeriji SKC u Rijeci. Ljubitelji vinila i na trećem izdanju Impulse festivala dobivaju svoj dan. Kako ne bi otišli kući praznih ruku, u sklopu festivala organizira se veliki, šesti po redu sajam ploča, ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito. Ulaz na sajam je slobodan, nema najma za izlagače i glazba je ponovno posvuda. Prijave za sve zainteresirane izlagače primaju se na elektroroni@gmail.com do utorka, 31. svibnja 2016.

Fotka_Sajam ploca Impulse

Osim Sajma ploča održat će se i edukativni dio programa – Glazbeni osvrt – 13. lipnja 2016. u Galeriji SKC. Za edukativni dio Impulse festivalA organiziraju SE glazbeni osvrti u skLopu kojih se starije fanove, ali i mlađe generacije ljubitelja glazbe, educira o liku i djelu kultnih glazbenika u formi interaktivnih predavanja, glazbene slušanice i druženja.

Povod ovogodišnjem glazbenom osvrtu na Can, njemački band koji je utjecao na generacije glazbenika, izlazak je njihove prve službene biografije u proljeće, 45 godina od objavljivanja kultnog albuma Tago Mago (1971.), kao i 15 godina od smrti gitariste Michaela Karolija. Posjetitelji će moći pogledati projekciju filma ‘Can – Free Concert’ iz 1972. godine te razgovor i izlaganje o raznim glazbenim izdanjima benda.

Can, Tago Mago

Can, Tago Mago

Impulse festival treću godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a. Sve detalje festivala možete saznati na Facebook stranici, Distune Promotion te SKC Sveučilišta u Rijeci.

Foto: Rijeka

Učitati još
Zatvori