Izrazite svoju kreativnost na poznatom nam Tavanu

Izrazite svoju kreativnost na
poznatom nam Tavanu

DSCF0885

Hrvoje Majer diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Nastavnički smjer, a magistrirao je na Central Saint Martin’s College of Art & Design u Londonu. Od 2004. do 2012. godine živio je i izlagao u Londonu. Trenutno živi i radi u Zagrebu te kao posljednji projekt pokreće tečaj umjetničkog izražavanja.

DSCF0917

DSCF0921

Tečaj je fokusiran prije svega na razvoju individualnog izričaja. Polazna točka je crtanje i slikanje portreta i figure. Većina ljudi misli da je njihov domet nacrtati ‘čića glišu’, no već na prvom satu nauče kako konstruirati i nacrtati ljudsko lice. Prva dva do tri mjeseca se prolaze osnove crtačkih tehnika. Kroz taj period izlaze individualni senzibiliteti, pa se polaznici upoznaju s radom starih majstora i suvremenih svjetskih slikara s kojima njihov individualni izričaj korespondira.

DSCF0935

DSCF0938

Druga faza je kopiranje suvremenih autora u tehnici ulja na platnu i akvarela. Treća faza je rad na individualnom slikarskom opusu. Tečaj će trajati 10 mjeseci tako da će u tom periodu polaznici stvarno moći svladati osnove slikarskih tehnika, ali paralelno i istražiti svoje individualne osjećaje i teme kako bi ispričali svoju priču.

DSCF0947

DSCF0959

Hrvoje je organizirao i osigurao rad u malim grupama, do 8 polaznika u vrlo opuštenoj atmosferi poznatog nam Tavana. Bez obzira što većina polaznika do tada nije prije crtala ili se na ikoji vizualni i kreativni način izražavala, tečaj je otvoren i za one koji imaju prethodno iskustvo. Umjetnost počinje s osjećajem, ključno je samo kako taj osjećaj usmjeriti u određeni izričaj i tematiku.

DSCF0958

DSCF0951

DSCF0888

Foto: Sanjin Kaštelan

Učitati još
Zatvori