Hollywood & Broadway dolaze u zagrebački HNK

Hollywood & Broadway dolaze
u zagrebački HNK

West Side Story

West Side Story

Kraj uspješne sezone

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svečano će obilježiti završetak još jedne iznimno uspješne sezone atraktivnim koncertom pod nazivom ‘Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu’, koji će se održati sljedeći petak, 30. lipnja u 20 sati. Orkestar zagrebačkoga HNK izvest će popularne  kompozicije iz kultnih filmova i mjuzikala. Glazbena pratnja je od proslavljenog svjetskog trubača Marca Pierobona i prvakinje zagrebačke Opere Adele Golac Rilović.

Nagrade

U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni. ‘Nagrade Mila Dimitrijević za najbolje ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak / Marijana Radev’ za najbolja  ostvarenja u opernim predstavama i ‘Nagrade Oskar Harmoš/ Ana Roje’ za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama.

Karizmatični glazbenik Marco Pierbon proslavio se nastupima s mnogobrojnim svjetskim orkestrima poput ‘Maggio Musicale Fiorentino’, ‘English Chamber Orchestra’, ‘WienerKammerkonzert’, ‘China Youth Orchestra’, ‘I virtuosi del Teatro alla Scala’, ‘Max-Plank-Philarmonie’ iz Műnchena, ‘Junge Philarmonie’ iz Salzburga, ‘Orchestra Filarmonica Marchigiana’ iz Ancone, orkestarom iz argentinskih Mar del Plata i Tucuman i drugima. Također je s njima gostovao u Japanu, Rusiji, Argentini, Kini, Europi i SAD-u. Mnogi suvremeni značajni skladatelji, poput Giancarla  Aquilantija, Angela Sormanija, Giuseppea Bonafinea ili Michelea Manganija posvetili su svoje skladbe Marcu Pierobonu.

West Side Story

West Side Story

Slavna glazbena djela poznatih priča

Na koncertu će se izvesti slavna djela iz poznatih priča, opera i mjuzikla. Leonard Bernstein: Suita iz West Side Story za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon, George Gershwin: Ambulatory Suite za orkestar i Jazz Drum Set – Walking with the dog, March of the Swiss Soldiers, Fidgety Feet, aranžman: Marco Pierobon, George Gershwin: Three Preludes za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobo, G. Gershwin: Porgy&Bess – “Summertime“, Adela Golac Rilović, sopran i orkestar, John Kander: Glazba iz mjuzikla “Chicago” za solo trubu, orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon i John Williams: Tema iz filma “Schindlerova lista“ za solo trubu i orkestar, aranžman: Marco Pierobon.

Sve informacije o ulaznicama možete saznati na hnk.hr, a jednu sretnicu ili sretnika ćemo razveseliti s dvije ulaznice za koncert, samo trebate javiti svoje ime i prezime na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila Hollywood & Broadway u HNK-u, do 25. lipnja u ponoć.

Čestitamo Zrinki Vitković na osvojenim ulaznicama!

West Side Story

West Side Story

Foto: HNK, West Side Story

Učitati još
Zatvori