Hitovi koji su obilježili ovo ljeto

Pjesme koje dostignu vrhove top ljestvica ljeti nose posebne uspomene. Na njih smo plesali u klubovima na moru, partyjima na plažama, slušali u autu, a nose sa sobom mirise mora i osjećaj opuštene ljetne atmosfere. Top liste su kao i uvijek donosile mnogo plesnih, disco i pop hitova. Ako se želite podsjetiti uz što smo ljetos plesali, donosimo odabir za ovotjednu glazbenu listu – sjećanje na dugo toplo ljeto.

lanadelrey

The Weeknd – Can’t Feel My Face

The Weekndov ‘Can’t Feel My Face’ s albuma ‘Beauty Behind The Madness’ apsolutni je ljetni hit, zadržavajući se na prvom mjestu Billboard Hot 100 ljestvici te je dosadašnji najuspješniji hit kantautora Tesfayea. Singl je pobrao pozitivne kritike te je donio i usporedbu Tesfayea s glazbenom legendom Michaelom Jacksonom.

Ed Sheeran – Photograph

Ed Sheeran je objavio video singl ‘Photograph’ 11. svibnja 2015. Specifičan video je montaža stvarnih snimaka Edovog djetinjstva kojim dobivamo uvid u privatni život ovog popularnog britanskog izvođača te vidimo kako je sklonost prema glazbi pokazivao od najranijeg djetinjstva.

Major Lazer ft. MØ – Lost

‘Lost’ je pjesma Majora Lazera s albuma ‘Music Is The Weapon’ na kojemu gostuje danska pjevačica Karen Marie Ørsted, poznata kao MØ. Poslušajte cover popularne pjesme Franka Oceana.

Calvin Harris – How Deep Is Your Love

‘How Deep Is Your Love’ pjesma je škotskog DJ-a i producenta Calvina Harrisa i produkcijskog trija Disciples. Objavljen je 17. srpnja 2015 te je pomeo ljestvice u Australiji, Grčkoj, Izraelu, Irskoj, Novom Zelandu i The UK Singles Chart, a nalazi se među prvih 40 u još 20 zemalja.

Jarrdy James – Do You Remember

‘Do You Remember’ je debitanski singl australskog kantautora Jarrdyja Jamesa. Pjesmu su napisali i producirali Jarrdy James i Joel Little koji je prethodno radio s glazbenim duom Broods i Lorde. Odmah po objavi singl je zauzeo prva mjesta ljestvica i zadržao se tijekom ljeta.

Lana Del Rey – High by the Beach

‘High by the Beach’ je novi hit Lane Del Rey i prvi je singl s njezinog nadolazećeg četvrtog studijskog albuma ‘Honeymoon’. Balada je to koja evocira glazbeni izraz albuma ‘Born to Die’ iz 2012. godine.

Feder ft. Lyse – Goodbye

‘Goodbye’ je singl francuskog DJ-a i producenta Federa s vokalima Anne-Lyse Blanc. Prvo je postao hit u Turskoj, Rusiji, Ukrajini i Rumunjskoj prije nego je postigao uspjeh u Francuskoj. Tijekom ljeta je osvojio mjesta u prvih 10 na skoro svim europskim ljestvicama.

Robin Schulz ft. Ilsey – Headlights

‘Headlights’ je pjesma njemačkog DJ-a i producenta Robina Schulza s gostujućim vokalom Ilsey. Pjesma je prvo osvojila njemačke top ljestvice, a zatim ostale europske.

Felix Jaehn ft. Jasmine Thompson – Ain’t Nobody (Loves Me Better)

Singl ‘Ain’t Nobody (Loves Me Better)’ Felixa Jaehna s gostujućom Jasmine Thompson izašao je ovo proljeće i ne silazi s top ljestvica. Obrada starog hita u novom ruhu zanimljiva je i zbog činjenice da Jasmine Thompson, vokal pjesme, ima samo 15 godina!

Major Lazer ft. MØ – Lean On

Prva suradnja Majora Lazera i MØ, ‘Lean On’, predstavljena je ovog proljeća i ostvarila veliki komercijalni uspjeh te prva mjesta na Billboard i UK Singles Chart ljestvicama. Također je veliki hit u Australiji, Irskoj, Nizozemskoj, Novom Zelandu, Danskoj i Švicarskoj. Početkom rujna je proglašena najizvođenijom pjesmom ovoga ljeta.

Lost Frequencies – Are Your With Me

Belgijski DJ i producent Lost Frequencies obradio je i ubrzao pjesmu te ju je izdao kao remix krajem 2014. godine. Tijekom srpnja 2015. singl je osvojio mjesta u velikoj Britaniji i kasnije ostatkom Europe – u Njemačkoj, Irskoj, Švicarskoj, Australiji i Austriji je također vladao ljestvicama i slušan kao ultimativni ljetni hit!

Foto: @LanaDelRey 

Učitati još
Zatvori