Vodimo vas na najveći party ovog vikenda

Vodimo vas na najveći party ovog vikenda

Garden-Block-Party_No-Fakin

A Weekend Block Party, novi gradski festival pod otvorenim nebom, održat će se od 30. ožujka do 1. travnja u zagrebačkoj The Garden Brewery na Žitnjaku. The Garden i Pozitivan ritam timovi udružuju snage i najavljuju proljeće uz legendarne Lee Scratch Perryja i Mad Professora live, Pharoahe Moncha, te jaki line up lokalnih izvođača, sve upakirano u plesni petak, dub subotu i hip-hop nedjelju. A mi vas vodimo na party u subotu i nedjelju!

A Weekend Block Party – novi zagrebački festival

U maniri prave kvartovske zabave u dvorištu pivovare, trodnevni open-air događaj predstavit će i sjajne popratne sadržaje. Na rasporedu je radionica DJ-inga koju vodi DJ Venom, klupski DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske, te finalist svjetskog i europskog prvenstva. Plesna škola Funkadelik pokazat će street i klupske stilove plesa, te njihov razvoj kroz funk, break, hip-hop, house i dancehall glazbu. Cijela hip-hop nedjelja ne bi bila potpuna bez graffiti umjetnika koji će dati posebnu vizualnu dimenziju događaju. PDV će osigurati odličan kutak s glazbenim merchom, kao i sjajnu kolekciju njihovih izdanja ploča. Kraj vikenda time postaje savršen za cjelodnevno druženje u dvorištu pivovare uz izbor The Garden craft piva i hrane kojih neće nedostajati niti tijekom cijelog A Weekend Block Partyja.

Sjajna produkcija dugog blagdanskog vikenda bit će pogonjena i Funktion 1 sustavom. Događaj priziva i toplija vremena jer je A Weekend Block Party i najava ljetne festivalske sezone, a kupci ulaznica po pretprodajnim cijenama za ovaj događaj ostvaruju popuste od 10% na kupovinu ulaznica za Love International i Seasplash festivale, na prodajnim mjestima Entria u The Garden Brewery i Pločniku.

Odlična glazbena postava raspoređena je na tri dana. Plesni petak 30. ožujka otvaraju Zagreb All Stars DJs, a Felver, Sergej i Ivona Kovačević, neka su od najpoznatijih zagrebačkih imena koja su obilježila scenu, te je uz njih sjajni Ilija Rudman, eklektični i disco producent i DJ. Pridružuje im se Grim koji dolazi čak s Ibize, a svoju selekciju predstavljaju i residenti pivovare Nick & Pepi.

Dub subota 31. ožujka rezervirana je za Lee Scratch Perryja, glazbenog producenta i inovatora, živuću legendu i jednog od najoriginalnijih izvođača svih vremena. Od 50-ih godina utjecao je na dub, reggae, techno i ska žanrove, a ovaj dobitnik Grammyja poznat je i po suradnji s Bobom Marleyem, te je svrtan i na Rolling Stone ljestvicu 100 nautjecajnijih izvođača svih vremena. U live nastupu pridružuje mu se dub legenda Mad Professor koji je godinama u vrhu UK i svjetskog dub zvuka, jako cijenjen u miksanju albuma, po legendarnim nastupima, ali i remiksevima za Massive Attack ili Sade. Lokalni Dubolik & Lo Peaks, kao i Dr. Obi & Anja G, predstavljaju roots, dub i bass, a priključuju im se One Dread bend, kao i Bass Culture Sound System, najstariji zagrebački reggae crew.

Hip-hop je zajednički nazivnik za glazbenu selekciju u nedjelju 1. travnja. Pharoahe Monch, međunarodno cijenjeni hip-hop umjetnik iz Amerike, dostavlja svoje kompleksne stihove i besprijekorne rime koje ga zbog njegovog jedinstvenog stila svrstavaju u sam žanra. No Fakin DJs iz UK-a, donose svoja glazbena otkrića na vinilima, a uz njih je tu i Mad Nice. Naš Phat Phillie, jedan od hip-hop autoriteta predstavit će svoju selekciju, a sjajna Hrvatska Funk Delegacija, pravi istražitelji vinila, predstavit će moćni funk i soul zvuk.

The Garden i Pozitivan ritam timovi kreatori su hrvatske festivalske scene više od desetljeća, a s događajima koji sežu preko Istre i Dalmacije, postavili su Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta. Prva zajednička suradnja stavlja Zagreb na popis nezaobilaznih gradova Europe. A Weekend Block Party ujedno je i službena najava ljetnih festivala u organizaciji dva promotera, te će predstaviti ukupno 10 ljetnih događaja – Love International, Defected Croatia, Dekmantel, Soundwave, SunceBeat, Hospitality, Seasplash, Outlook, Dimensions i Slurp.
A Weekend Block Party pod zagrebačkim otvorenim nebom oživljava istok grada, predstavlja sjajnu glazbenu selekciju, craft pivo, hranu, radionice i umjetnike, poput sjajnog Lunara koji je zaslužan za vizualni identitet ovog događaja.

Karte za party možete kupiti u sustavu Entrio.hr.  Pretprodajna cijena za sva tri dana je 220 kn. Dnevne ulaznice za petak u pretprodaji su po 70 kn, a za subotu i nedjelju po 90 kn. Na dan događaja, ulaznice za subotu i nedjelju će biti po 120 kn., a u prilici ste osvojiti po dvije ulaznice za party svakog dana ako pošaljete svoje ime i prezime, naveden datum za određeni party koji želite posjetiti, te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila “A Weekend Block Party” do 30. ožujka u 10 sati kada objavljujemo sretne dobitnike ili dobitnice. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Teni Havrda Perić!

Učitati još
Zatvori