U ljetnom điru s glazbenikom Markom Kutlićem

U ljetnom điru s glazbenikom
Markom Kutlićem

Našu rubriku U ljetnom điru u sklopu koje vam donosimo kratke preporuke i razgovor o ljetu s intrigantnim glazbenicima, umjetnicima, glumcima i kreativcima nastavljamo uz Marka Kutlića. Mladog glazbenika nedavno smo imali priliku slušati uživo na Journal Summer Partyju, a sneak peek njegovog ljeta na Instagramu motivirao nas je da mu postavimo nekoliko pitanja tome kako provodi najljepšu sezonu u godini i koju bi nam seriju, pjesmu, film ili knjigu preporučio.

  • Kako provodiš ovo ljeto?

Odlučio sam se ovog ljeta odmoriti malo više nego zadnjih par koje sam proveo uglavnom radno.

Već sam 10 dana bio s obitelji na otoku Slibi i okolnim otocima, a odmah iza tog sam produžio za Brač. U Supetru na Braču spajam ugodno s korisnim te uz druženje s najboljim prijateljem Sašom radim skupa s njim na pjesmama za novi album koji pripremam za sljedeću godinu.

Nakon tog putujem za Tisno gdje u studiu sa svojim producentom Antoniom Perinom radim na novim pjesmama pa se vraćam doma u Zagreb gdje nastavljam s pripremama za novu radnu godinu.

  • Radno ili ležerno ljeto?

Nikada ne bi mogao provesti cijelo ljeto ležerno, uvijek mi treba barem malo akcije, tako da biram spoj radnog i ležernog ljeta.

  • Da slikaš ljeto na slici bi bilo?

Vintage cabrio, otvorena cesta uz more, dobra muzika na radiju, zalazak sunca, dvoje sretnih ljudi koji se drže za ruke i skupa putuju u suton.

  • Koja ti je omiljena ljetna tradicija?

Omiljena ljetna tradicija mi je odlazak na Silbu i Brač na kojima se družim s dragim ljudima.

  • Što čitaš ovog ljeta na plaži?

Iako mi to nije baš drago, moram priznati da nemam naviku čitanja i radije gledam filmove ili serije. Ovog ljeta sam sa sobom uzeo samo jednu knjigu – životna ispovjest Wilhelma Buntza – Čovjek koji je pušio Bibliju.

  • Koju bi knjigu baš svakome preporučio?

Kod kuće je najgore od Ephraima Kishona, zato jer smatram da je dobra za sve uzraste

  • Najdraža ljetna uspomena/anegdota?

Previše ih ima, ne mogu izabrati najdražu, ali nema života od sjećanja kako bi rekao Jura Stublić, živim sada i radujem se svakom novom danu i zahvalan sam na svemu što imam, stvarno sam sretan čovjek.

  • Najbolje ljeto dosad i zašto? 

Svako ljeto ima neku svoju priču i svako je posebno na svoj način, meni je iskreno ovo najbolje jer još uvijek traje, ali ljeto koje mi je ostalo baš jako urezano u pamćenje i koje nikada neću zaboraviti je ljeto 2018. godine. Proveo sam ga vozeći se sa svojim dragim ljudima od mjesta duž cijele Jadranske obale. Kupali smo se, izlazili na koncerte, partijali, a uz sve se to u jeku je bilo i Svjetsko nogometno prvenstvo na kojem smo završili drugi, pa je sama atmosfera bila još čarobnija.

  • Planiraš li bingeati neku seriju?

Nakon što sam za vrijeme duple izolacije u prosincu prošle godine “odbingao” cijeli Suits od 8 sezona po 10 epizoda shvatio sam da imam “problem” i da ne želim tako više trošiti dragocjeno vrijeme. Iskoristio sam to vrijeme za kreativu i društveni život i moram priznati da sam se preporodio.

Naravno, kratke serije tipa True detective ili dobri filmovi kao The Intouchables ili Green Book jer veliki sam fan dobre filmske umjetnosti.

  • Vaš izbor za ljeto – kino na otvorenom ili kazalište na otvorenom?

Kazalište na otvorenom.

  • Na koje koncerte i festivale ideš ovoga ljeta?

Gibonni svira 28.08. u Opatiji na ljetnoj pozirnici, ako ne budem imao taj datum ništa, sigurno ću to otić poslušati.

  • Top tri ljetna hita na koje uvijek možeš plesati?
  1. Dino Dvornik – Afrika
  2. Chaka Khan – Ain’t Nobody
  3. Sade – Smooth Operator
  • Najbolji ljetni film svih vremena?

3 Idiota – indijski film iz 2009.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori