Vaše Valentinovo bit će još romantičnije uz ove ljubavne klasike

Vaše Valentinovo bit će još
romantičnije uz ove ljubavne klasike

Valentinovo se bliži, pa je idealno vrijeme da napravite listu pjesama koja će obogatiti ovaj lijepi dan. Bez obzira želite li ih slušati s boljom polovicom pokraj sebe ili sami ove će pjesme dirnuti vašu dušu.

Ljubav je daleko najčešće korištena tema u raznim glazbenim žanrovima – od bluesa i rocka do popa, reggae tonova ili čak heavy metala. Svatko od nas ima jedan ili nekoliko najdražih romantičnih pjesama koje slušamo i u sreći i u tuzi.

Na jednom smo mjestu okupili najljepše ljubavne pjesme koje će ispuniti večeri romantikom. Ovi klasici su bezvremenski i uvijek su popularni. Štoviše, ove pjesme možete slušati tijekom cijele godine, ne samo na Valentinovo.

Zato, uzmite čašu omiljenog napitka i provjerite zašto su ovi hitovi oduševili milijune – sigurni smo da će neki od njih završiti na vašoj listi omiljenih pjesama!

  1. Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Mali broj ljudi zna da je ovu pjesmu izvorno napisala i snimila američka country pjevačica Dolly Parton, još 1974. godine. No, obrada koju je Whitney Houston snimila gotovo 20 godina kasnije postala je međunarodni hit koji drži rekord kao najprodavaniji ženski singl u povijesti.

Pjesma je osvojila brojne nagrade, uključujući dva Grammyja. Suprotno prvotnoj ideji Dolly Parton, pjesma je ljubavna balada sa sretnim završetkom.

  • Elvis Presley – “Always on My Mind”

Još jedna obrada na našoj listi. Autori originala su Johnny Christopher, Mark James i Wayne Thompson, a Brenda Lee snimila ga je 1972., no verzija Kralja rock and rolla ipak je najpopularnija. Za Elvisa je ova pjesma bila vrlo osobna, obzirom da ju je snimio nekoliko tjedana nakon rastave sa suprugom Priscillom.

Pjesmu su kasnije obradili mnogi izvođači, uključujući dvojac Willie Nelson i Johnny Cash, ali i B. B. King, Michael Buble, Pet Shop Boys i brojni drugi. Sam Elvis je snimio još dvije iznimno popularne ljubavne pjesme „Can’t Help Falling In Love“ i „Love Me Tender“, koje su na našoj listi ostalih hitova.

  • Sinéad O’Connor –Nothing Compares 2 U”

Pjesma koja je 2004. godine bila na 162. mjestu liste 500 najboljih pjesama svih vremena po časopisu Rolling Stone neraskidivo je povezana s irskom pjevačicom i njezin je najveći hit. Ipak, ponovno je riječ o obradi.

Original je u 1980-ima napisao Prince, a izveo bend The Family. I premda je Prince Rogers Nelson snimio preko 30 studijskih albuma i napisao hitove poput “When Doves Cry”, “Purple Rain” i “Take Me With U”, ova je pjesma jedna od manje poznatih.

  • Aerosmith – “I Don’t Want to Miss a Thing” / “Crazy”

Ove dvije pjesme nisu samo sjajne rock balade. Imaju dvije zajedničke stvari. Prvi – Liv Tyler u spotu.

Kćer frontmena benda Stephena Tylera započela je glumačku karijeru ubrzo nakon nastupa s Alicijom Silverstone u spotu za “Crazy” 1994. godine. Iste godine nastupila je u filmskoj uspješnici Tihi pad.

Četiri godine kasnije glumila je u filmu Armageddon, za koji je Aerosmith snimio „I Don’t Want to Miss a Thing“. Pjesma je postala jedan od najvećih hitova benda koji je nominiran za Oscara za najbolju originalnu pjesmu.

Koja je druga zajednička stvar ovih legendarnih pjesama? Jednostavno su sjajno napisane i izvedene.

  • Rihanna i Calvin Harris – “We Found Love”

Objavljena 2011. godine kao singl u albumu „Talk That Talk“ pjevačice s Barbadosa, pjesma je završila na 16. mjestu Billboardove Hot 100 liste. Tamo je ostala čak 10 tjedana, čime je postala Rihannin najpopularniji hit i singl koji se najdulje zadržao na listi u 2011. godini.

  • Lady Gaga i Bradley Cooper – “Shallow”

Vodeći singl iz soundtracka glazbeno-romantične uspješnice “Zvijezda je rođena”. Film je treći remake istoimenog filma iz 1937. godine (ostala dva snimljena su u 1954. i 1976. godine). Pjesmu je napisala Lady Gaga, zajedno s Andrewom Wyattom, Anthonyjem Rossomandom i Markom Ronsonom. Scena iz filma izvedena je uživo u Grčkom kazalištu u Los Angelesu.

I pjesma i film postali su hit u brojnim zemljama. Pjesma je dobila Oscara za najbolju originalnu pjesmu, nagradu Zlatni globus za najbolju pjesmu i dva Grammyja – za najbolji pop duo i najbolju pjesmu.

  • Queen – “Love of my life”

Pjesma s albuma iz 1975. godine „A Night at the Opera“. Original je napisao Freddie Mercury na pianu, ali verziju za izvođenje uživo uredio je Brian May, za akustičnu gitaru s 12 žica. Akustična verzija predstavljena je na Queenovom albumu iz 1979. „Live Killers“, a najpoznatija je verzija s albuma „Live at Wembley ’86“.

  • Dado Topić i Time – Da li znaš da te volim

Time, rock sastav iz Zagreba osnovan je u studenom 1971. godine, a svoj najveći hit „Da li znaš da te volim“ predstavili su 1975. godine. Dado Topić u jednom je intervjuu otkrio kako pjesmu prvotno nisu ni planirali uvrstiti na album, a ubacili su je tek u nedostatku minuta na LP-ju. Ipak, „Da li znaš da te volim“ pokazao se velikim hitom i omiljenom ljubavnom pjesmom brojnih generacija.

Ostali hitovi koje moramo spomenuti:

  1. U2 – “With or without you”
  2. Toni Braxton – “Un-break my heart”
  3. Celine Dion – “My heart will go on” / “Because You Loved Me”
  4. Alicia Keys – “Fallin’”
  5. John Legend – “All of Me”
  6. Marillion – “Kayleigh”
  7. Bon Jovi – “Bed of Roses”
  8. Bryan Adams – “(Everything I Do) I Do It for You”
  9. Ed Sheeran – “Thinking Out Loud”
  10. Europe – “Carrie”
  11. Gary Moore – “Still Got the Blues”
  12. UB40 – “Can’t Help Falling in Love”
  13. Mariah Carey – “Without You” / “Because You Loved Me”
  14. Roxette – “Listen to your heart”
  15. Cyndi Lauper – “Time After Time”
  16. Taylor Swift – “Love Story”
  17. Righteous Brothers – “Unchained Melody”
  18. Barbra Streisand – “Woman in Love”
  19. Michael Bolton – “When a Man Loves a Woman”
  20. Dino Dvornik – „Ljubav se zove imenom tvojim“

Volite romantične zvukove?

Vrlo je korisno kada imate zvučni sustav koji vam omogućuje da uživate u vrhunskim pjesmama, bez obzira na žanr. Zato su tu izrazito precizni i osjetljivi 14 mm dinamički driveri na Huawei FreeBuds 3 bežičnim slušalicama koji su pomno podešeni kako bi se omogućilo da svaka nota zasja u svom punom sjaju. Složena bas cijevčica nalazi se u obje slušalice, a zvuk je glasniji, snažniji, čvršći i bujniji. Uz FreeBuds 3 osjećat ćete se kao da ste u glazbenom studiju.

Kirin A1 čipset koristi napredni tehnološki pristup reprodukciji vrhunskog zvuka, usklađujući izvanredne tehnike digitalne obrade zvuka s fino podešenim upravljačkim programom visoke osjetljivosti za postizanje spektakularnih rezultata. Novi, inteligentniji zvuk dobiven je zahvaljujući Kirinu A1, čipsetu koji obiluje mnoštvom funkcionalnosti, poput jednostavnog i stabilnog povezivanja, ultra-niske latencije i impresivnog blokiranja buke.

Huawei FreeBuds 3 slušalice moguće je pronaći u crnoj i bijeloj, ali i romantičnoj crvenoj boji, kod ovlaštenih distributera, a preporučena maloprodajna cijena iznosi 1399 HRK.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori