Journal Man: Massimo

Journal Man: Massimo

Nakon što nas je oduševio svojim nastupom na prošlogodišnjem zimskom Journal partyju, napokon smo ga ugostili u rubrici Journal Man. Glazbenik istančanog stila i ukusa – što od glazbe do mode, oduvijek je bio uzor mnogim umjetnicima i poklonicima dobrog ukusa. O glazbi, stvaranju, posljednjem albumu i nadolazećim nastupima pričali smo s njim u nastavku…

Prošli album prošao je izuzetno dobro kod publike i kritičara. Koliko je zahtjevno stvarati novi u smislu održavanja standarda, i tako svaki put?

Stvaranje albuma, tj. novih pjesama je dugotrajan proces, od samog pribavljanja pjesama, odabira, a onda snimanja, slaganja na album. I da, postoji jedan umjetnički standard koji svakako želim zadovoljiti, a opet htio bih publici ponuditi i jednu balansiranu kombinaciju novih i poznatih zvukova.

Supruga je autorica mnogih Vaših pjesama – kako izgleda vaša suradnja?

S njom je najljepše surađivati. Ona me uvijek razumije, zna što mi odgovara, najbolji je savjetnik.

Možete li izdvojiti neke vama vaše omiljene pjesme – i zašto su vam baš one posebne?

To je uvijek teško pitanje, ali pokazalo se da su mi one posljednje nekako posebno drage, jer smo na njima posljednjima radili pa ih s posebnim ushitom izvodim i predstavljam publici.

Nastupi na koncertima i festivalima donose mnogo sličnosti, no i razlike – što je vama draže?

Volim i jedno i drugo jer nose različitu publiku. Lijepo je održati svoj, samostalni koncert gdje je obično publika koja nas već dobro poznaje. A onda je zanimljivo doći i na festival i predstaviti se i publici koja možda baš i nije došla radi nas. A kada osvojite i tu publiku, to je osjećaj za pamćenje.

Fuliranje na moru, osim Vašeg nastupa donosi i nastupe izvođača i bendova Parni valjak, Darko Rundek&Ekipa, Goran Bare&Majke, Damir Urban&4, Psihomodo pop, BOA II, Vojko V, Pavel, Detour, Kuzma&Shaka Zulu i Ljetno Kino. Prilično dobar ljetni izbor za festivalski nastup, no s izvedbama čak tri koncerta dnevno – koliko je takav tempo zahtjevan i težak, posebno jer smo Vas, a i veliku većinu navedenih izvođača, navikli slušati u posve drugačijim uvjetima?

Bit će to jedan izazov kojem se iznimno veselimo, a mislim da će i publici dobro leći ovakvo ljetno osvježenje. Baš mi je drago što je Fuliranje dobilo svoju inačicu na moru jer adventsko izdanje postalo je sinonim za dobar provod, pa će, siguran sam, isto biti i na Murteru. I odlična je to lokacija, blizu je Split, Šibenik, Zadar, a opet izvan je turističkih gužvi. Ma bit će sjajno.

Foto: Anna Bonanno

Učitati još
Zatvori