Journal intervju: Nikolina Kovačević izbacuje prvi singl “Srce”

Journal intervju: Nikolina Kovačević
izbacuje prvi singl “Srce”

Nikolina_5_photo_Nikola_Grabovac

Nikolina Kovačević, hrvatska je glazbenica svjetskoga glasa. Svojim prepoznatljivim stilom, predanim radom i kvalitetom odskače od drugih, od prvog trenutka kada se pojavila na sceni. Nakon dugo vremena koje je provela u raznim bendovima i glazbenim kombinacijama, odlučila je krenuti u solo vode. Sutra izlazi njezin prvi singl “Srce”, koji je najava i prvog albuma koji bi svijetlo dana mogao ugledati iduće godine. Razgovarali smo s njom povodom premijere spota i otkrila nam je štošta o sebi i svojim planovima.

  • Što ima novo kod tebe, čekamo tvoj novi singl i spot?

U ovo vrijeme u kojem se nalazimo, a koje nikome nije bilo lako, sretna sam što zaista i mogu reći da ima nečeg novoga! Nakon dugogodišnjeg rada u raznim sastavima, napokon je došlo vrijeme da pokušam nešto – sama. Naravno, to ne znači da sam baš sve sama radila pa sam svoj prvi singl „Srce“ napravila u suradnji s Igorom Ilićem (Orvel) koji je i režirao spot. “Srce” izlazi 12.5. i jako se veselim. Dugo sam čekala taj trenutak i još mi nije došlo do glave da se stvarno događa. Krećemo!

Nikolina_1_photo_Nikola_Grabovac
  • Uskoro ti izlazi album, reci nam nešto više o njemu.

Album kao takav je još u procesu stvaranja. Ne želim prije vremena otkrivati previše, ali ako će sve ići po planu, nadam se da će vidjeti svjetlo dana sljedeće godine. Do tada ima još puno posla, kojem se itekako radujem.

  • Hoćemo li na njemu slušati neke nove zanimljive suradnje?

Kao što rekoh, planovi su tu, ali ne želim otkrivati unaprijed. Osoba sam koja jako voli iznenađenja pa mi je želja iznenaditi i publiku. 🙂 Nikada se ne može svima sve svidjeti, ali vjerujem da ako si iskren u onome što radiš, netko će to prepoznati.

Nikolina_2_photo_Nikola_Grabovac
  • Kako je na tebe i tvoj rad utjecala prošla godina, što možeš reći da si iz nje naučila?

Kada s odmakom promislim o prošloj godini, mogu zaključiti da je zapravo bila jako produktivna. Možda je bolje reći da je bila puna promjena koje su donijele neke nove pomake i rezultate u mom životu. Te promjene uključuju i mnoge turbulencije, čak sam u jednom momentu odustala od pjevanja. Upravo u tom trenu, kad sam shvatila da ne moram pjevati, kao da se otvorilo nebo i stvari su se počele događati. Jer ljubav prema glazbi nikad nije nestala, nestao je pritisak koji sam stvarala samoj sebi. A onda je krenula kreativna igra 🙂 Korak po korak – pjesmica 🙂 Neki novi ljudi su došli u moj život, stari otišli.. Baš godina promjena. Najviše me podsjetila na to koliko je važna obitelj, ona koju smo dobili, ali i ona koju smo odabrali. Strpljenje je također igralo veliku ulogu prošle godine za mene, ali i ljubav. Ljubav prema drugima i prema sebi.

Nikolina_3_photo_Nikola_Grabovac
  • Koji su ti planovi za idućih nekoliko mjeseci? Spremaš li neki koncert?

U idućih nekoliko mjeseci svakako kanim izbaciti još jedan singl, a što se koncerata tiče, moram priznati da mi već jako nedostaju, budući da su bili sastavni dio moga života. Za sada ih još nema u planu, ali budući da živimo u vrlo nepredvidljivom vremenu, nadam se da će se to promijeniti.

Nikolina_4_photo_Nikola_Grabovac

Foto: Nikola Grabovac

Učitati još
Zatvori