‘Walk The Path’ – Album kojeg trebate, a da to ni ne znate

‘Walk The Path’ – Album
kojeg trebate, a da to ni ne znate

Kroz hip-hop, afrobeat i world melodije alternativni indie album ‘Walk the Path’ glazbenika Martina Reljanovića, umjetničkog imena Bunú, dašak je svježine i dobrih vibracija u ovim ne tako jednostavnim vremenima.

Ubrzo nakon albuma, premijeru je danas doživio i spot za pjesmu Life Chant, koji je režirao Petar Varat. Video prati tematiku albuma istražujući um, duh i odnos čovjeka prema samom sebi, te prema prirodi. 

Na pitanje kako bi opisao svoju glazbu Martin odgovara: „Walk The Path” je univerzalna priča o osobnom putovanju, prepoznavanju i upoznavanju samog sebe. O vjeri u moć uzdizanja iznad svojih okolnosti i problema te o strahu i sumnjama kao ultimativnim životnim iluzijama.“

Glazba koja pokreće duh

Ovaj alternativni indie vješto koketira s hip-hopom, afrobeat i world melodijama.  Cijeli album je nastao na iPadu, te su samo vokali, te poneki dodatni live instrumenti snimljeni u Red Records studiju. 

iPad muzička produkcija zainteresirala je Martina prije pet godina upravo zbog direktnosti i brzine izrade soničnih ideja, a u isto vrijeme je pod mentorstvom Andreja Lončarića završio muzičku produkciju na MPA akademiji

Tako se uz pomoć virtualnih instrumenata na albumu mogu čuti orkestralni dijelovi, razni gudački instrumenti i trube koje je odsvirao Martin, ali i žive bas i električne gitare, te klavijature i bubnjevi. Uz Martina, na albumu možemo čuti dionice basa, gitare i klavijatura koje je odsvirao Đuro Ravenšćak, te live bubanj na pjesmama Inside Us i Soul Fire koji je odsvirao Vedran Šarić. 

Teško mu je odgovoriti na pitanje koliko je dugo nastajao album, šest mjeseci (od ulaska u studio) ili desetak godina (koliko se bavi produkcijom glazbe), ali s lakoćom ga opisuje: ”Svatko u ovom životu ima jedinstveni put, a da bi ga otkrili moramo pozorno slušati. Muzika je integralni dio svemira u kojem živimo, a misija ovog djela je da inspirira, uzdigne i potakne sve ljude na tom putu do sebe samih“

Vizualni identitet albuma nastao je u suradnji s ilustratoricom Orla Bird. Naslovnica albuma proizašla je  iz imena ‘Walk The Path”, a predstavlja autora koji drži put u svojim rukama. Pritom ga prati duga kao simbol kretanja u pravom smjeru i mjesečevih mijena koje sugeriraju život u skladu s prirodnim ciklusima.

Foto: Petar Santini, Hrvoje Horvat

Učitati još
Zatvori