Filharmonija, operete i klasični koncerti na prekrasnoj pozornici jezera Bundek

Filharmonija, operete i klasični koncerti na
prekrasnoj pozornici jezera Bundek

Prošlog petka počeli su omiljeni koncerti uz jezero Bundek. Klasična glazba i vrhunski umjetnici ponovo će Zagrepčane osvježavati u vrućim srpanjskim večerima.

Vesela udovica Franza Lehára na obali jezera Bundek

Danas je na rasporedu III. susret puhačkih orkestara u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a. Sutra je na rasporedu Vesela udovica Franza Lehára u izvedbi Opere b.b., u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića. U utorak 14.7. pozornicom jezera Bundek zavladat će uvijek atraktivna Ivana Galić u jednom od njezinih projekata pod nazivom SoulBeat, koji kombinira ritam (predvođen senegalskim perkusionistom Commiem Baldeom te beatboxerom i maštovitim jazz vokalom i scatom Zorana Puljeka) s moćnim soul vokalom Ivane Galić.

Mladi i stari umjetnici

U srijedu 15.7. očekuju nas čak dva programa. U 20:00 Ethno Croatia, višegodišnji projekt Hrvatske glazbene mladeži u kojemu mladi ljudi izmjenjuju znanja i iskustva o tradicijskoj glazbi. U 21:00 slijedi salsa bend Filosofia sastavljen od vrhunskih salsa glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube. Koncerti 15.7., kao i koncert u četvrtak 16.7. organizirani su u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži,. Toga posljednjeg dana manifestacije, očekuje nas večer jazza i zanimljivi sastav Graz- Zagreb Connection, sastavljen od uspješnih mladih jazz glazbenika koje povezuje studij na prestižnoj Jazz akademiji u Grazu. Koncerti počinju u 21:00 sati. Ulaz na Bundek, na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori