Festival Graffiti na Gradele otkrio prva glazbena i DJ imena

8. Graffiti na Gradele

Osmo izdanje Graffita na Gradele sa svakom zrakom sunca sve je bliže. Već možemo čuti šum mora i miris borova na Bijeloj kući koji se miješa s mirisom sprejeva, a tim senzacijama od danas možete priključiti i zvuk koji dopire s pozornice festivala s najboljom atmosferom na Jadranu!

Objavljena su prva glazbena i DJ imena koja će ove godine od 25. do 27. srpnja nastupiti u Bolu na Braču – Vojko V, High5 i Buntai zaduženi su za večernje izuvanje iz japanki, a pridružit će im se i DJ-i Oliver, Tikach, Niki Peducci, Nina Davis, Traples i Lil Cut Wrist.

Vojko V sa svojim Porinom nagrađenim albumom “Vojko” vraća se u Bol, a svi koji su bili prošle godine znaju da se ovaj nastup ne propušta i da, iako je festival i dalje besplatan, postoji mogućnost da neće svi stati u Bijelu kuću. Iako je riječ o hip-hop festivalu, atmosfera uvijek priliči najboljim punk festivalima – dočekajte Vojka u prvim redovima!

Bez High5 Graffiti na Gradele ne bi imao smisla – to nije samo floskula, gospoda su u Bolu svako izdanje, Bol je njihova ljetna rezidencija, a svi susjedi već odavno znaju svaki lajn “Mama napokon sam uspio”, “Žene gazele”, “Kaj kaje” i “Otrova u čaj”. Da su kućni bend dokazuje činjenica da ih organizatori ove godine nisu uopće službeno pozvali jer za to nema potrebe – dok je High5-a bit će i GNG-a; dok je GNG-a, High5 je živ!

Buntai su također stari znanci, momci znaju gdje se u Bolu mogu okupati bez bliceva paparazza, a jedina stvar koju ne kriju je da na i pred pozornicom pripremaju kaos.

Dnevna atmosfera pod debelim hladom borove šume već godinama slovi kao najopuštenija i najpozitivnija, a ona dolazi s potpisom odličnih DJ imena koja od jutra do jutra brinu o tome da održe tu reputaciju. Oliver, Tikach, Traples, Nina Davis, Niki Peducci i Lil Cut Wrist, ove će godine zagrijavati i rashlađivati ispred Bijele kuće koja se preko dana pretvara u chill zonu za druženje između kupanja, a navečer će nakon nastupa bendova atmosferu držati užarenom do prvih zraka sunca.

Šarena urbanizacija Bola

Festival koji je kroz godine mijenjao vizuru Bola na Braču, dovodio mladost na otok i Boljanima ostavljao umjetnost na zidovima nastavlja sa svojom misijom urbanizacije otoka i odlične ljetne zabave. Bol će ponovno biti centar graffiti i hip-hop kulture s međunarodnim predznakom, a građani će se ponovno moći hvaliti da žive u gradu kroz koji ljeti cirkuliraju najveća domaća, regionalna i međunarodna imena ulične umjetnosti, hip-hop glazbe i ljudi nasmiješenih lica i preplanulih tijela.

Sudeći po imenima koja su proteklih godina prošla kroz Bol, a koja čine samu kremu ove vesele scene, i ljeto 2019. proteći će u znaku Graffita na Gradele. I ove godine trenutno najvažnija imena domaće i međunarodne graffiti scene doći će crtati u Bol, a o tome više informacija uskoro!

Graffiti na Gradele 2019 – prva najava izvođača

Draga naša ekipo, vrijeme je da krenemo s prvim najavama za Graffiti na Gradele 2019! 🙂 GNG bez High5? Ma daj pa nema šanse! Ova vesela petorka u Bol dolazi po šesti put zaredom! Ponovno nam se vraća i veličina Vojko Vrućina, čovjek koji je u međuvremenu zapalio sve gdje se pojavio, pokupio sve što se dalo pokupiti, a da tek vidite što još slijedi! Mišiće dolaze pokazati i naši igrači Buntai, koji su cijelu zimu trenirali po regiji – i gorilo je!Nakon plaže i nastupa udaramo masu dobar đir, a tu je naša reprezentacija u sastavu Oliver, Tikach, TRAPLES, Nina Davis (GANG GANG), Niki Peducci i Lil Cut Wrist – kojima će se pridružiti još niz imena! Sve je jasno, tek smo krenuli i još velikih iznenađenja slijedi – jedva vas čekamo sve opet vidjeti u Bolu! #GNG19

Objavljuje Graffiti Na Gradele u Srijeda, 24. travnja 2019.

0