Hrvatska “Covid free” plaža na kojoj ćemo se zabavljati ovog ljeta

Uvala Martinska godinama je bila hit mjesto svakoga ljeta za sve željne dobrih koncerata, a posredno i dobre zabave do sitnih jutarnjih sati tik uz predivno more u blizini Šibenika. Prošle godine to je bila gotovo jedina festivalska destinacija koja je primala izvođače i publiku, a da se pritom kako sami tvrde nitko nije zarazio. I ove godine festivalski program se nastavlja, a “covid free” zona možda i vama može postati jedna od destinacija koju bi svakako trebali posjetiti.

Šibenik grad kulture

Šibenik je predivan srednjodalmatinski gradić koji se unazad posljednjih nekoliko godina sve više budi i privlači mlade željne kulture iz svih dijelova Hrvatske i svijeta. Davno je to startalo odličnim glazbenim festivalima poput Terranea, Regiusa, Kulturaljke, Membrain festivala pa po novom Dimensionsa i Outlooka te brojnih drugih u sličnom žanru. U Šibeniku smo se navikli i na večeri dalmatinske šansone, jazz festivala i sada sve učestalijih događanja na Tvrđavama sv. Mihovil i Barone. Šibenik je poznat i po Međunarodnom dječjem festivalu koji ovaj grad brendira u sam vrh kulture već više od 60 godina. Prošla godina sve je usporila, no jedna se lokacija u neposrednoj blizini grada ipak tomu othrvala – Martinska.

Ljeto na Martinskoj

Na Martinskoj kod Šibenika, festivalskoj destinaciji koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, uskoro kreće treća sezona. Tijekom srpnja i kolovoza održat će se šest festivala i događanja. Organizatori događanja, uz koordinaciju produkcije Pozitivnog ritma, napravili su sve da bi i ovog ljeta Martinska kao destinacija mogla funkcionirati kao COVID-Safe zona, a uz sve to je i otpočet proces procjepljivanja stanovništva. Na tragu aktualne situacije, ulaska u fazu suživota s koronom, pokušavajući održati na životu kreativnu, ili tzv. ‘event’ industriju, kao važnu granu gospodarstva i turizma, na Martinskoj će se poštovati važeće preporuke epidemiologa i ostalih nadležnih institucija. Niz argumenata idu u prilog funkcioniranju Martinske kao COVID-Safe zone:

 • Martinska se nalazi izvan urbane zone grada Šibenika (sa suprotne strane zaljeva, uz pristup s Jadranske magistrale iz smjera Zadra, prije Šibenskog mosta)
 • Martinska ima puno veći kapacitet nego što je očekivana posjećenost
 • osoblje će se pridržavati uputa i preporuka epidemiologa i nadležnih institucija
 • svi posjetitelji će na ulazu ostavljati osobne podatke, kako bi se mogli pratiti kontakti
 • na lokaciji su postavljeni dezinfekcijski punktovi, od ulaza do svih pozornica
 • posjetitelji će zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva moći nabaviti i na samoj lokaciji
 • uz odgovorno ponašanje, za sve posjetitelje je omoguće održavanje fizičke distance

Martinska pleše i ovo ljeto uz prilagođene uvjete:

 • Regius festival / 9.-11.7.
 • Seasplash festival / 15-18.7.
  Kanal fest / 23.-25.7.
  Membrain festival / 5.–8.8.

Foto: Instagram, Pexels

0