Čak 115 umjetnika na Ganz novom festivalu u Zagrebu

Čak 115 umjetnika na Ganz novom
festivalu u Zagrebu

Davor Sanvincenti, solarni sat, foto Tjaša Kalkan

Čovjek je jednako tako stanovnik vremena, kao što je i građanin države, i ako se drži neumjesnim, čak nedopustivim, isključiti se iz navada i običaja kruga u kojem se živi, zašto nam jednako tako ne bi bila dužnost izborom svoga djelovanja dati jedan glas potrebama i ukusu stoljeća?

Ganz novi festival

U duhu Schillerove rečenice iz O estetskom odgoju čovjeka u nizu pisama 7. međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival skače kroz vrijeme i sažima se u dva kazališna tjedna kako bi podržao dvije ganz nove inicijative. Festival će se održati od 21. do 24. rujna, te ponovno od 7. do 16. prosinca. Mjesto događanja je Studentski centar u Zagrebu, a ulaz na festival je besplatan. Ganz predstavlja kazališne i plesne umjetnike mlađe i srednje generacije, povezuje lokalne i međunarodne umjetnike i organizacije. Fetsival prati i njeguje suvremene tendencije i nekonvencionalan pristup u izvedbenim umjetnostima.

(The) Lesser man

(The) Lesser man

Neopterećen žanrovskim okvirima, festival shvaća kazalište u najširem smislu riječi. Kao medij koji balansira na rubovima književnosti, plesa, performansa, opere, aktivizma, filmske, likovne i medijske umjetnosti. Ganz nastoji biti društveno aktivan, zajednički prostor razmišljanja i djelovanja. Ovogodišnji je s obzirom na trenutnu situaciju na sceni, ponajprije radni prostor, prostor dijeljenja resursa te razmjene umjetničkih praksi, iskustava i znanja.

U četiri dana rujanskoga Ganza, 70-ak umjetnika(ca) i studenata(ica) te 45 filmskih autora(ica) predstavit će svoje projekte: plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmske projekcije i edukativne programe.

Akcija ispisivanja antifašističke poezije

Akcija ispisivanja antifašističke poezije

The valley

The valley

Foto: Leo Vidmar, Ganz novi festival

Učitati još
Zatvori