Odlični filmovi za Međunarodni dan žena

Odlični filmovi za Međunarodni dan žena

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar u sklopu programa ‘Ženijalni vikend – Kino 8. mart’ koji se, između ostalih, održava i u kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu donosi filmove povodom Međunarodnog dana Žena.

"Ida", redatelj Pawel Pawlikowski

“Ida”, redatelj Pawel Pawlikowski

Pretpremijere filmova “Ida” i “Zagreb Capuccino” te filmove” Zauvijek Alice”, “Mama”, “Ljubavna odiseja”, “Dva dana i jedna noć” i “Mama volim te” možete pogledati ovog vikenda.

Julianne Moore je za ulogu Alice osvojila Oscara za najbolju glavnu glumicu. Alice Howland, uvažena profesorica lingvistike na sveučilištu Columbia, u sretnome je braku i majka je troje odrasle djece. Ali jednoga dana Alice počinje zaboravljati riječi. Nakon dijagnoze Alzheimerove bolesti, za Alice i njezinu obitelj počinje prava drama: Alice zaboravlja imena članova obitelji, kućnu adresu, nije u stanju predavati…

Pretpremijera domaćeg filam “Zagreb Capuccino” bit će u subotu, 7. ožujka 2015. Radnja filma prati dvije prijateljice, Petru i Kiku u ranim četrdesetima. Petra živi u Zagrebu i upravo se razvodi od supruga, a Kika dolazi iz Kölna kako bi joj bila oslonac. Tijekom nekoliko ispijenih cappuccina i jednog noćnog izlaska saznajemo sve o njihovim strahovima, problemima i zavidnoj unutrašnjoj snazi.

“Dva dana, jedna noć” film je koji prati tridesetogodišnju Sandra koja ima samo jedan vikend da nagovori kolege s posla da se odreknu svojih bonusa kako bi njoj pomogli da sačuva svoje radno mjesto. Film je na repertoaru kina Metropolis 8. ožujka 2015.

Učitati još
Zatvori