Ove zime u kinima gledamo samo odlične filmove

Ove zime u kinima gledamo samo
odlične filmove

Meryl Streep

Filmovi koji dolaze u kina ovih blagdana

Od početka mjeseca pa sve do kraja siječnja u kinima nas čekaju odlični filmovi. Donosimo popis od njih deset, a koji će oduševiti i najzahtjevnijeg gledatelja…

The Post

Film je to koji donosi zajedno na filmskom platnu Toma Hanksa i Meryl Streep. Iako su zajedno u prošlosti surađivali na dva filma gdje je Tom Hanks bio u ulozi producenta, ovo je njihovo prvo zajedničko pojavljivanje na filmu, i to kao dva ravnopravna glumačka partnera. Još jedna garancija dobrog filma jest to što režiju potpisuje Steven Spielberg. The Post je napeta i uzbudljiva drama o utrci između The Washington Posta i The New York Timesa kako bi objavili i razotkrili veliku urotu i zataškavanje američke vlade o svojoj ulozi u Vijetnamskom ratu. Katharine Graham (glumi ju Meryl Streep) prva je žena na čelu jednog tako veliog izdavača, dok je urednik Ben Bradlee (glumi ga Tom Hanks) bio na prvoj crti razotkrivanja velike urote.

Uz ova dva velikana američke glume, Spielberg je okupio stvarno impresivnu postavu glumaca: Alison Brie, Carrie Coon, David Cross, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jesse Plemons, Matthew Rhys, Michael Stuhlbarg, Bradley Whitford i Zach Woods. Uz uzbudljivu priču, genijalne glumce, vjerujemo odličan scenarij i režisersku palicu, očekujemo dramu koja će ući u utrku za Oscara.

MV5BMGI3ZjUzYWEtMWI4Ny00MTJiLTk1MzMtMDUyNWI1YzJmMTMxXkEyXkFqcGdeQXVyNDg2MjUxNjM@._V1_SY1000_SX1500_AL_

In the Fade

Novi film s odličnom Diane Kruger koji je osvojio Cannes Film Festival. priča je to o Katji kojoj se život uruši nakon što su joj poginuli suprug i sin u bombaškom napadu. Nakon žalovanja i teškog osjećaja nepravde, Katja krene u osvetu.

In The Fade

In The Fade 2

Hostiles

Rosamund Pike i Christian Bale glavni su glumci u ovoj western avanturističkoj drami. Režiju i scenarij potpisjue Scott Cooper poznat po filmovima Crazy Heart i Black Mass.

Downsizing

Downsizing je neobičan film, kombinacija nekoliko žanrova – SF, drame i komedije. Režiju i scenarij filma potpisuje Alexander Payne u suradnju sa scenaristom Jimom Taylorom. U filmu glume odlični Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Alec Baldwin, Neil Patrick Harris, Maribeth Monroe i Jason Sudeikis. Priča prati Matta Damona koji se odluči smanjiti na 13 cm visine kako bi riješio problem napučenosti svijeta. Naravno, u toliko smanjenom svijetu novac je najmanji problem i svijet bi trebao biti idealan. Matt Damon i supruga mu Kristen Wiig odluče se na taj drastičan potez i cijeli svijet im se preokrene… i postane jedna velika avantura.

downsizeing cover

The Greatest Showman

The Greatest Showman je novi mjuzikl koji će obilježiti blagdansko doba! U kina dolazi 28. prosinca. Priča govori o P.T. Barnumu, vizionaru koji je živio u 19. stoljeću, političaru, showmanu i biznismenu koji je osnovao cirkus nazvan Barnum and Bailey Circus,  a koji je ostao zapamćen kao najveći spektakl koji je osvojio publiku diljem svijeta. Uz Hugha Jackmana na filmu glume još i Zac Efron, Zendaya te Michelle Williams.

Hugh Jackman stars in Twentieth Century Fox's "The Greatest Showman."

Film Stars Don’t Die in Liverpool

Annette Bening zvijezda je ovog filma, a uz nju glumi i Julie Walters. Priča prati mladog glumca koji se zaljubi u zrelu ženu, zvijezdu crno-bijelih filmova. Film je romansirana drama koja se temelji na istinitom događaju.

I, Tonya

Oni koji se ne sjećaju, sigurno znaju za klizačicu Tonyu Harding. Bila je svjetska zvijezda na ledu. Svi, ali svi koji su pratili zimske sportove, s nestrpljenjem su čekali njezine nastupe. Osvojila je američko prvenstvo, svjetsko i Olimpijske igre. No, njezina karijera je završila kada je priznala napad na jednako tako uspješnu kolegicu klizačicu Nancy Kerrigan.

Režiser Craig Gillespe potpisuje film koji se bavi tim ključnim trenucima njezinog života, a kako smo vidjeli iz trailera Tonyju je odlično interpretirala Margot Robbie. Uz Margot u filmu su još Bobby Cannavale kao njezina majka i Sebastian Stan kao suprug.

I, Tonya

Star Wars: The Last Jedi

Novi film slavne franšize dolazi u kina za manje od dva tjedna što će svakako obradovati sve obožavatelje.  Film je to koji će sigurno obarati rekorde na kino blagajnama ovih blagdana.

The Shape of Water

Majstor fantazije, Guillermo del Toro, donosi novi film! Posljednji njegov film Crimson Peak je pridobio i zadnju liniju otpora na stranu gotičkih romantičnih priča. Njegov osjećaj za prikazivanje ljubavi i nasilja i njihovog međusobnog suodnosa rijetko tko ima. A novi film – The Shape of Water – izgleda da je vrhunac fantazije Guillerma del Tora. U glavnim su ulogama Sally Hawkins i Octavia Spencer.

Phantom Thread

Majstor masivnih filmskih mozaika kao što je film Magnolija iz 1999., Paul Thomas Anderson za ovu zimu pripremio je svojim obožavateljima pravi filmski dragulj – film Phantom Thread. Film je smješten u 1950-e godine i donosi priču o modnom dizajneru, Reynoldsu Woodcocku, čiji skroman i jednostavan život biva prekinut i uzburkan s upoznavanjem Alme – snažne, odlučne i mlade žene. Ona postaje njegova muza i ljubavnica.

Almu glumi Vicky Krieps, dok Reynoldsa glumi Daniel Day-Lewis kojemu će ovo biti posljednji film. Daniel Day-Lewis je početkom godine najavio svoju mirovinu te da zapravo snima svoj posljednji film… Pretpostavljamo da će film biti u utrci za Oscara i bude li Day-Lewis nominiran i osvoji li tu prestižnu nagradu, bit će to jedan divan kraj iznimno bogate karijere.

Phantom Thread

Učitati još
Zatvori