Vodimo vas na čak tri filma koja možete pogledati na ZagrebDoxu

Moderan muškarac

Moderan muškarac

ZagrebDox

Ovogodišnji festival ZagrebDox donosi genijalan izbor filmova, a vodimo vas na čak tri projekcije!

Pokreni se! Otpleši svoj život

Jedinstven, poetičan i prekrasan film o plesu diljem svijeta. Pokreni se! Otpleši svoj život jedinstven je, poetičan i prekrasan film o plesu diljem svijeta. Ples, taj univerzalni medij, ujedno je glavni jezik u filmu koji se snimao na čak osamnaest lokacija. Film pokazuje ljudsku potrebu za plesom u susretu s više od dvadeset amaterskih i profesionalnih plesača od najranije dobi do poznih godina. Film ćete imati prilike pogledati u 17 sati, u utorak 27. veljače.

Ljudska rijeka

Ovaj vizualno impresivan dokumentarni film, koji podsjeća na rad Edwarda Burtynskog, djelo je aktivista i umjetnika Ai Weiweija. Film je sniman u četrdeset izbjegličkih kampova u dvadeset i tri zemlje i iznimno pametno i suosjećajno tematizira goleme razmjere svjetske izbjegličke krize. Ai je nadgledao rad dvadeset i pet filmskih ekipa u Afganistanu, Meksiku, Bangladešu, Francuskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Libanonu i drugim zemljama kako bi prikazao uvjete u kojima se danas nalazi više od šezdeset i pet milijuna ljudi koji su morali napustiti svoj dom i sada tragaju za novim. U ovom iznimno dojmljivom filmu isprepliću se snimke iz kampova s osobnim svjedočanstvima onih koje su rat, glad ili klimatske promjene natjerale iz vlastitih domovina.

Film će se prvi put (od tri projekcije) na ZagrebDoxu prikazati u srijedu 28. veljače u 21 sat.

Moderan muškarac

Charlie Siem voli luksuzne automobile, raskošne hotele i odjeću krojenu po mjeri. Fanatičan u brizi za svoje tijelo, zadovoljan je jedino savršenstvom. U kameru bez ironije izjavljuje da želi biti nadčovjek. Taj bogati nasljednik, međunarodno priznati klasični violinist i novopečeni model za Hugo Boss pravi je američki psiho opsjednut uspjehom i priznanjem. No iza besprijekorne vanjštine, zavodljivog osmjeha i savršeno isklesanog tijela krije se duboko usamljeni čovjek prepun nesigurnosti. Kamera Eve Mulvad promatra ga balansirajući između distance i suosjećanja. Dobro došli u svijet suvremenog čovjeka, tog problematičnog ploda vremena u kojem ništa nije važnije od megauspjeha.


Troje sretnika može osvojiti po dvije ulaznice, svaki za jedan od navedenih filmova ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila Pokreni se! Otpleši svoj život, Ljudska rijeka ili Moderan muškarac (ovisi koji film želite gledati) do 25. veljače u 16 sati kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Luciji Šubić, Slavenu Raškoviću i Mariji Pavušek!

0