Evo koje ćemo zagrebačke kazališne predstave gledati online u danima pred nama

Evo koje ćemo zagrebačke kazališne predstave gledati online u danima pred nama

Iako smo već pisali o brojnim domaćim i stranim kazalištima koja se u ovoj groznoj situaciji snalaze tako da prikazuju svoje predstave online, iz dana u dan taj popis se nadopunjuje. Da su ovakvi načini prikazivanja predstava izuzetno popularni, prvo je dokazalo Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, koje je neki dan završilo s online prikazivanjem predstava, a u nešto više od mjesec dana njegove predstave su ukupno pregledane više od 470 tisuća puta.

S obzirom na to da je pred nama produženi vikend, odvojite vrijeme za gledanje onih koje još niste stigli uloviti. Evo koje ćemo zagrebačke kazališne predstave gledati online u idućim danima.

Kazalište Komedija

Komedija je jedno od onih kazališta koje je jako nastradalo u nedavnom potresu koji je pogodio Zagreb tako da ćemo na njihove live izvedbe još morati pričekati. No online možete pogledati neke od njihovih uspješnica. Jedna od njih je i predstava „Bljesak zlatnog zuba“. Gastarbajterska kronika smještena je u mjesto Ričice pokraj Imotskog, u kojem su muževi mahom na radu u inozemstvu. Stanovnike sela očekuju mnoge promjene od 70-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća. ‘Bljesak zlatnog zuba’ smatra se jednim od najboljih kazališnih komada u novijoj hrvatskoj dramskoj književnosti. Predstavu ćete uskoro moći pogledati na njihovom YouTube kanalu.

Gavella

Osmi povjerenik autora Renata Baretića, u režiji Saše Anočića, moguće je pogledati ovdje od 4. svibnja. Radnja predstave smještena je na Trećić, najudaljeniji naseljeni hrvatski otok, na koji, po kazni, dolazi Vladin osmi po redu povjerenik, Siniša Mesnjak. Njegov zadatak je organizirati izbore i legalnu lokalnu vlast. Mladom političaru stvar se čini više nego jednostavna, ali Trećić je sve drugo od običnog jadranskog otoka.

Osim toga, 11. svibnja ovdje možete pogledati predstavu Fine mrtve djevojke autora Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića. Predstava donosi priču o dvije studentice, zaljubljene lezbijke, koje unajmljuju stan u kući pored zagrebačkog Zapadnog kolodvora, želeći si osigurati miran kutak i privatnost.

ZKM

Zagrebačko Kazalište Mladih na svojim je stranicama objavilo popis linkova na trenutno aktualne online predstave:

Mala scena

Kazalište Mala scena od ove subote na svom YouTube kanalu omogućit će snimku predstave “Padobranci (ili o umjetnosti padanja)”. Bit će dostupna od 2. svibnja u 18 sati do subote, 9. svibnja 2020. godine.

Knap

Kazalište Knap na Peščenici također je objavilo neke od svojih predstava online. Evo koje od njih možete pogledati ovih dana:

Kerempuh

Ne propustite ni Kerempuhove predstave online. Na njihovom YouTube kanalu možete pogledati Ustav Republike Hrvatske, Traži se novi suprug i Blue Moon.

https://www.youtube.com/watch?v=AGRXi5uN_ZQ

Foto: Gavella, Komedija

Učitati još
Zatvori