Kultni horor koji smo obožavali u 90-tima vraća se na filmska platna

Kultni horor koji smo obožavali u 90-tima
vraća se na filmska platna

Postoje ti neki filmovi koji su nam obilježili djetinjstvo, a jedan od njih definitivno je Scream (Vrisak). Kultni horor snimljen pod redateljskom palicom slavnog Wesa Cravena u kinima se pojavio 1996. godine i postao je jedan od najuspješnijih horora svih vremena.

U glavnim ulogama našli su se Neve Campbell (Sidney Prescott), Courteney Cox (Gale Weathers) i David Arquette (Dewey Riley), a jednu od najprepoznatljivijih uloga koju povezujemo s ovim filmom imala je Drew Barrymore, iako se pojavila u samo jednoj sceni. Ne smijemo zaboraviti spomenuti ni ubojicu poznatog kao Ghostface, čija je maska jednako legendarna kao i film.

Nakon odličnog prvog dijela, uslijedila su 3 nastavka objavljena 1997., 2000. i 2011. godine, a uskoro stiže i peti nastavak čije je snimanje upravo završilo.

Što sve znamo o novom Vrisku?

Peti nastavak u kina stiže u siječnju 2022., a scenarist Kevin Williamson na Twitteru je upravo objavio neke detalje. Doznali smo tako da je naziv novog filma jednostavno – Scream.

“Završili smo sa snimanjem Vriska i uzbuđen sam što mogu otkriti da je upravo to službeni naziv novog filma. Prije 25 godina, kad sam napisao prvi ‘Vrisak’, a kad ga je Wes Craven oživio na ekranu, nisam mogao ni zamisliti koliki će utjecaj imati na vas fanove. Uzbuđen sam što ćete se vratiti u Woodsboro i ponovno se jako uplašiti. Vjerujem da bi Wes bio jako ponosan na film koji rade Matt (Bettinelli-Olpin) i Tyler (Gillett)”, napisao je Williamson.

Svoje uloge u petom nastavku reprizirat će Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette te Marley Shelton koju smo prvi put gledali u Vrisku 4. Ekipi će se pridružiti i neka nova lica poput Jenne Ortege, Melisse Barrere i Jacka Quaida. Film će režirati Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett. Wes Craven je režirao prva četiri dijela, a preminuo je 2015. u 76. godini.

Novi Vrisak premijeru će imati 14. siječnja 2022., za točno godinu i dva mjeseca.

Foto: Scream – Stills, Instagram

Učitati još
Zatvori