Vodimo vas na dvije hit predstave sljedeći tjedan

Vodimo vas na dvije hit
predstave sljedeći tjedan

_MG_6104

Predstava Dvoje

Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva da primjećujemo. Dvoje je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest. Kazalište je mjesto susreta nas koji se u životu uglavnom bavimo sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje. Dvoje je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café- barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona.

_MG_6284

O Jimu Cartwrightu

Jim Cartwright višestruko je nagrađivan dramatičar čija su djela izvođena širom svijeta i prevedena na više od trideset pet jezika. Piše za film, televiziju i radio, a njegovi su komadi uvršteni u repertoar kazališnih kuća kao što su The National Theatre, The Royal Court Theatre te postavljeni na londonskom West Endu i njujorškom Broadwayju. Autor je kazališnih komada: Road, Bed, Two, The Rise and Fall of Little Voice, Eight Miles High, Prize Night, Hard Fruit, Mobile Phone Show, Ancient Secret of Youth, Two 2, kao i scenarija za film i televiziju: Road, Vroom, Wedded, June, Vacuuming Completely Nude in Paradise, Strumpet, Johnny Shakespeare i King of the Teds s Alison Steadman, Brendom Blethyn i sir Tomom Jonesom u naslovnim ulogama. Sveučilište u Boltonu dodijelilo mu je počasni doktorat, a njegovo ime nosi jedna od zgrada škole Harper Green koju je pohađao u mladosti. Drame su mu uvrštene u školske i sveučilišne kurikule te su od 1986. godine stalno dostupne u tiskanim izdanjima.

Više informacija o predstavi te rasporedu izvedbi možete saznati na http://teatarexit.hr/.

_MG_5962

Plakat Dvoje

Ivica Boban: Nevjerojatan događaj

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte četvero mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički  transformirat će se pred vama snagom svog talenta i zavidnom vještinom u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

Saznat ćete kak  jedan taksist baš tog dana ni imal sreće… i kak se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata…i kak je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu…i koga je  antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid….  i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta…. i kako je zbog izvanrednih vijesti  i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global…. i što se dogodilo u jednom Night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle… i sve to i još mnogo više….

Na rubu zbilje i fikcije

Predstava  Nevjerojatan događaj,  na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane  i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće,  i svih nemogućih ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena koje živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tijekom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče i razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli –  jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu,  nasmijati se do suza tuđim i svojim slabostima,  glupostima, pa i nesrećema – gdje se možemo rasteretiti, utješiti, osvijestiti  i zajedno doživjeti i trenutke katarze.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za predstavu DVOJE – 4.4. (četvrtak) u 20h u Teatru EXIT i NEVJEROJATAN DOGAĐAJ – 6.4. (subota) u 20h u Teatru EXIT pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila DVOJE – 4.4. ili NEVJEROJATAN DOGAĐAJ – 6.4. do 02. travnja u 16 sati kada ćemo objaviti sretnika ili sretnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Antonelli Šantek i Josipi Lukenda!

Učitati još
Zatvori