U kino napokon dolazi film savršen za žensko druženje

U kino napokon dolazi film savršen
za žensko druženje

Odlazak u kino neizostavni je dio idealne večeri s prijateljicama, a u naša kina sada stiže pravi film za to. Komedija Kao šefica prati dvije najbolje prijateljice koje vode kozmetičku tvrtku, ali zbog financijskih poteškoća nailaze na prepreke. Genijalne Tiffany Haddish i Rose Byrne u filmu pokazuju na koji način prijateljstvo funkcionira uz poslovnu suradnju, ali i koje sve izazove ono pravo prijateljstvo može preživjeti.

Njih dvije nisu samo u ‘dobrim’ odnosima: znaju se od tinejdžerskih dana, dijele kuću u kojoj su odrasle, dovršavaju jedna drugoj rečenice, otkrivaju jedna drugoj svoje najintimnije snove i zajedno vode svoju malu kozmetičku tvrtku. Utjelovljuju sliku modernih žena koje ne duguju svoju sreću nikome, a posebno ne muškarcima, iako je njihov život ispunjen vezama i strastima. Kao šefica je i iz tog razloga poseban film – radi se o komediji  koja se ne koncentrira na uspjeh žena u odnosu na muškarce, već upravo na to da je žena ženi najveća podrška. Najvažnija stvar u životu Mel i Mije je njihovo prijateljstvo.

„Prijateljstvo može biti snažnije od romantične ljubavi jer s prijateljem sve dijeliš – odjeću, tajne, osjećaje, koje možda i ne dijeliš s partnerom. Prijatelj je netko na koga se uvijek možeš osloniti“,objasnila je Haddish.

Njihova najveća suprotnost je upravo Claire Luna koju je utjelovila genijalna Salma Hayek. Iako je suradnja Mel i Mije idilična, financije im ne idu u prilog, a tu slabost pokušat će iskoristiti vladarica kozmetičke industrije. Claire će pokušati otkupiti njihovu kozmetičku tvrtku, ali to je samo njezin početak.

„Sve u vezi Claire je lažno. Njeni zubi nisu moji, lažni su, lažni su i oči i kosa. Na neki način Claire predstavlja vrstu žene koja želi biti poput muškarca. Ona baš i ne zna kako bi se povezala s drugim ženama. Claire je pomalo izgubila osjećaj za sestrinstvo i prijateljstvo. Njoj je samo posao važan“, karakterizirala je Salma Hayek svoj lik.

Bogatašica ne želi samo otkupiti tvrtku, već i pokazati koliko prijateljstvo između Mije i Mel na kraju može biti krhko. Svojim ponašanjem stavlja ih na najteži test, ali leđa ima čuvaju njihovi zaposlenici i prijatelji Barrett i Sydney. Dva sporedna lika glume genijalni Billy Porter i glumica koju ste nebrojeno puta viđali u komedijama, Jennifer Coolidge.

Ako je odnos između Mije i Mel poput braka, onda su im Barrett i Sydney poput djece,” kaže objasnio je producent Joel Zadak.. „Oslanjaju se na njih i teško im je kada vide da njihove šefice prolaze kroz teško razdoblje. No, baš poput djece, boje se razgovarati s mamom i tatom o tome što vide.“

Redatelj Miguel Arteta u priču je uveo i ženske likove koji su potpuna suprotnost Miji i Mel. Jessica St. Clair Natasha Rothwell i Ari Graynor su klasične frenemies. Žive u prekrasnim kućama, imaju djecu i drže se konvencionalnih stavova i ukusa. Imaju sve, ali svejedno su ljubomorne na Mel i Miju i njihovo prijateljstvo i to što uživaju naizgled neograničenu slobodu dok vode posao.

Clairein plan uključuje, između ostalog, i natjecanje pod nazivom Beauty and Bubbles, u kojem se naš dvojac natječe s mizoginistički nazvanom kozmetičkom kompanijom „Get Some“. Osim ove tvrtke, njezini odvratni vlasnici, Ron Hartley (Jimmy O. Yang) i Greg Dix (Ryan Hanser), osnovali su i aplikaciju pod nazivom Post-Date, u kojoj ocjenjujete svoj romantični izlazak čim isti završi.

Komedija ne isključuje akciju u kojoj su se Haddish i Byrne izvrsno snašle. Za kemiju između likova u filmu zaslužna je i odlična atmosfera na setu. Posebno se angažirala Haddish koja je svake nedjelje za vrijeme snimanja u svom domu priređivala zajedničke večere.

https://www.youtube.com/watch?v=aQqlZJk-rTE&t=30s

„Bila je to vrlo lijepa tradicija i način da se svi podsjete da je ovo film o ljudskim odnosima i prijateljstvima“, Arteta se prisjeća: „Svi smo radili svoj posao i uživali u tome, ali Tiffany nas je željela podsjetiti da bismo svi mogli na trenutak uživati i u društvu drugih“, zaključio je redatelj.

Kao šefica je zato film na koji morate izvesti svoje najbliže prijateljice, nasmijati se, ali i podsjetiti na važnost prijateljstva i međusobnog podržavanja. Kako je Hayek zaključila: „Mislim da će se [publika] nasmijati, povezati s Mel i Mijom, i da će im se svidjeti humor i duša filma.”

Film Kao šefica, u distribuciji Blitz Filma, pogledajte pretpremijerno 13. i 14.2., a redovne projekcije kreću od 20. veljače. Ulaznice za ovu ultimativnu žensku komediju mogu se kupiti online ili na blagajnama kina.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori