Tko je obilježio dodjelu nagrada Emmys 2019.?

Tko je obilježio dodjelu
nagrada Emmys 2019.?

Phoebe Waller-Bridge

Emmys 2019.

Najveća priča večeri bila je Phoebe Waller-Bridge, čija je samozatajna serija pronašla svoj put u srca Emmyjevih birača. Bilo bi iznenađenje da Game of Thrones ne osvoji najveću nagradu godine, uključujući Billyja Portera i Jodie Comer. Britanci su posebno uživali u jakom showu uz daljnje pobjede i osvojene nagrade za uloge koje su ostvarili Ben Whishaw, Charlie Brooker i Jesse Armstrong.

Osjetio se rezultat širenja i raznovrsnosti Akademije, birača koji su mlađi i manje voljni nagraditi očite, sigurnije izbore. A posebno je večer obilježila Michelle Williams!

https://www.youtube.com/watch?v=UbMUl57nDAQ

Uzbudljivi trenutak večeri bio govor Michelle Williams koja je istakla jednakost plaće po spolu – The next time a woman, and especially a woman of color – because she stands to make 52 cents on the dollar compared to her white male counterpart – tells you what she needs in order to do her job, listen to her. Believe her, because one day she might stand in front of you and say thank you for allowing [her] to succeed because of her workplace environment and not in spite of it.

(Sljedeći put kad vam žena, a posebno afroamerikanka – jer stoji za 52 centa za dolar u usporedbi s bijelim muškim kolegom – kaže vam što joj treba da bi obavila svoj posao, poslušajte je. Vjerujte joj, jer će se jednog dana naći ispred vas i reći hvala što ste joj omogućili da uspije zbog svog radnog okruženja, a ne usprkos tome.)

Michelle Williams

Williams je osvojila nagradu Emmy za glavnu glumicu u kategoriji glavne serije / TV filma za ulogu Gwen Verdon u FX-ovom plesnom biopskom filmu Fosse / Verdon. Ovo joj je bila prva nominacija za Emmyja.

Kompletan popis dobitnika možete naći ovdje.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori