Prezabavna ‘ženska’ serija uz koju će vikend biti još bolji

Prezabavna ‘ženska’ serija uz
koju će vikend biti još bolji

Dok su oči gledateljske publike tijekom godina bile uperene u TV kreativce kao što su Michael Schur (Parks and Recreation Broklyn Nine-Nine, The Good Place) ili Daniel i Eugene Levy (Schitt’s Creek), mnogi su previdjeli Mindy Kaling. Prepoznatljiva kao glumica i komičarka, široka publika danas treba znati da je Kaling i scenaristica, producentica i autorica brojnih genijalnih TV i streaming komedija – na kultnom američkog The Officeu radila je kao izvršna producentica i redateljica, a osmislila je serije Four Weddings and a Funeral i Champions, kao i Netflixovu hit tinejdžersku uspješnicu Never Have I Ever koja se djelomice temelji na njezinom vlastitom odrastanju.

Kaling je glumila ili sudjelovala iza kamere na nizu filmskih projekata kao što Despicable Me, No Strings Attached, Wreck-it Ralph, Inside Out i mnogim drugim, a danas se smatra jednom od najutjecajnijih osoba u industriji, posebno zahvaljujući razbijanju rasnih stereotipa kroz svoje angažmane.

Young-adult serija uz koju će vam vrijeme proletjeti

Ova svestrana kreativka nedavno je premijerno izbacila još jednu streaming seriju i odmah privukla pažnju kritike koja joj je prišila etikete najzanimljivije young adult serije u posljednjih nekoliko mjeseci. Serija The Sex Lives of College Girls naša je nova preporuka za gledanje ovog vikenda, a vjerujemo da će vas brzo ‘prikačiti’ uz ekran. U suradnji s Justinom Nobleom, Kaling je iznenadila novitetom koji se nametnuo kao ultimativna TV zabava. Ženska serija u punom smislu donosi glumačke izvedbe izvrsnih mladih glumica i jedinstveni osvrt na teme poput seksualnosti, intime, mizoginije i društvenog jaza pakira u duhovitu i inspirativnu priču o grupi prijateljica.

Radnja je smještena na fiktivni Essex koledž na kojem pratimo četiri brucošice – Belu (Amrit Kaur), Leighton (Rene Rapp), Kimberly (Pauline Chalamet) i Whitney (Alyah Chanelle Scott). Zajedno žive na kampusu i kreću u novo poglavlje života što znači da polako moraju napustiti sigurnost srednje škole i mjesta iz kojih dolaze te pronaći svoj identitet u novom okruženju. Svaka od njih sada mora navigirati svijetom obilježenim modernim ljubavnim vezama i koledž kulturom svojstvenom ovom vremenu, a to sa sobom nosi i izlaženje iz svoje zone komfora na mnogo načna – kako na onoj svakodnevnoj razini koja uključuje činjenicu da ove žene više nisu u društvenom miljeu na koji su naviknule, tako i na seksualnoj razini zbog koje je serija dobila brojne pohvale.

Seks je svakako jedan od glavnih motiva u seriji, ali Kaling i Noble tretiraju ga drugačije od tipičnih teen serija u kojima su seksualni odnosi u dvadesetima idealizirani. U svakoj od ove četiri mlade žene potencijalno se možete pronaći, a serija se intrigantno poigrava sa stereotipima i dobro nam poznatim prikazima ‘autsajderica’ i ‘popularnih djevojaka.’ Leighton je, primjerice, samouvjerena i sofisticirana djevojka koja se na koledžu počinje suočavati sa svojom seksualnošću i internaliziranom homofobijom, Kimberly je jedina od njih četiri koja radi kao studentica i nema drugu opciju, Whitney je talentirana sportašica koja se na dubljoj razini ne zna nositi s autoritetom, dok je Bela strastvena oko pisanja i želi se probiti u žanru komedije.

Otvorena, dinamična i britka, serija The Sex Lives of College Girls vratit će vas u neobičan, nesiguran, nerijetko pomalo neugodan period između srednje škole i fakulteta i zasigurno staviti u odlično raspoloženje.

Foto: Profimedia.hr, IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori