Prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca – Aleksi

Prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, Aleksi debitantice Barbare Vekarić, s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi, stiže u hrvatska kina 25. listopada.

ALEKSI: protiv svih pravila

Naslovna junakinja Aleksi vraća se kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskoga vinskog podruma. No Aleksi, poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.

Ima 28 godina, želi što prije pobjeći iz Hrvatske, po mogućnosti u – Berlin, ne vjeruje da se trud i rad isplate, kao ni da treba čekati „onog pravog”. Ona je predstavnica jedne nove generacije žena, ona je – Aleksi.

Autori su filmske glazbe Jura Ferina i Pavle Miholjević, autor pjesama benda Goran i sateliti jest Tvrtko Hopek Les, a u filmu su upotrijebljene i skladbe mladih i perspektivnih glazbenika J. R. Augusta i Lovely Quinces te jedna pjesma Lidije Bačić koja u filmu ima i cameo ulogu.

Scenografkinja Ines Atman odabrala je za film prekrasne lokacije pelješkog vinogorja, koje su, nažalost, stradale u ovoljetnim požarima pa je Aleksi, snimljena gotovo „instagramskom” kamerom Filipa Tota, i jedan od posljednjih tragova njihova nekadašnjeg izgleda.

Aleksi će svečanu zagrebačku premijeru imati u sklopu Girls Weekenda u kinu Kaptol Boutique Cinema, a u kinodvorane širom Hrvatske stiže 25. listopada.

Foto: Promo

0