Stiže nova serija prema svjetskom bestselleru Dolly Alderton

Stiže nova serija prema svjetskom
bestselleru Dolly Alderton

Od objavljivanja 2018. godine, iskreni i duhoviti memoar Dolly Alderton ‘Everything I Know About Love’ postao je međunarodni bestseller u kojem su dio sebe prepoznali na tisuće milenijalaca. Kada je BBC u svibnju ove godine objavio popis autora prema čijim će knjigama snimati nove TV serije, Dolly Alderton i njezin popularni memoir bili su odlično iznenađenje na popisu.

Jedan od omiljenih britanskih kolumnistica i autorica svoj je memoar o životu u dvadesetima pretvorila u TV seriju koja nam donosi poluizmišljenu priču u sedam epizoda. Nadahnuta vlastitim iskustvima, Dolly je u središte serije stavila najbolje prijateljice iz djetinjstva, Maggie i Birdy, koje se useljavaju u svoju prvi dom u Londonu – odlučne da će živjeti punim plućima.

Serija koju s nestrpljenjem iščekujemo sada je dobila i svoju odličnu glumačku postavu.

Glavna lica nove hit BBC serije

Bel Powley, koja se 2015. istaknula ulogom u filmu ‘The Diary of a Teenage Girl, a koju ćemo uskoro gledati s Jennifer Aniston i Reese Witherspoon u drugoj sezoni serije ‘The Morning Show’, glumit će Birdy. Njezinu najbolju prijateljicu Maggie utjelovit će Emma Appleton, najpoznatija po svojim ulogama u serijama ‘Traitors’ i ‘The Witcher’.

Na odličnoj listi glumaca ističu se i Marli Siu, Jordan Peters, Aliyah Odoffin, Connor Finch i Ryan Brown.

Bel Powley

Režiju potpisuje China Moo-Young, a serija će kombinirati uspomene na adolescenciju iz predgrađa u ranim 2000.-ima i život najboljih prijateljica u britanskoj prijestolnici 2012. godine. Loši spojevi, ispitivanje moći, platonske ljubavi … sve nas to čeka u BBC seriji ‘Everything I Know About Love.’

Dolly Alderton, koja na ovom projektu radi već gotovo četiri godine, opisala ga je kao “neurednu, burnu, radosnu romantičnu komediju [o dvije žene u] prvoj fazi odrasle dobi”. Snimanje je počelo u Manchesteru i Londonu, a serija na male ekrane stiže sljedeće godine!

Foto: Instagram, Profimedia

Učitati još
Zatvori