Vodimo vas na iščekivano otvorenje Ljetnih noći Teatra EXIT

Vodimo vas na iščekivano otvorenje
Ljetnih noći Teatra EXIT

Ljetne noći Teatra EXIT – kazalište pod vedrim nebom

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći u MUO bit će izvedena 23 naslova, a program će 27.6. u 21h otvoriti nagrađivana predstava Pluća Duncana Macmillanau režji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.

Predstava Pluća bavi se jako zanimljivom temom, posebno aktualnom zadnjih godina. Naime prati par mladih, obrazovanhi i ekološkiosvještenih. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari  jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u  kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT poput SHAKEspeare na EXitJa, tata!, Kako misliš mene nema?!Pluća, Konstelacije, Izložak br. 49Voliš li me?Cabaret – koncert za žlice i gitaruCABAres CABArei,  BalonMünchhausena itd., publika će moći pogledati 2 regionalna i 6 domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti s komedijom Režim ljubavi Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar – SARTR s najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH Jedvanosimsoboakalomistobo Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave; monodramu Domaši prema tekstu i režijiAne Marije Veselčiću koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split Obitelj Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata.

Iz Zagreba na 10. Ljetnim noćima Teatra EXIT gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje) čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom  predstavom San ivanjske noći Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s  virtuoznom monodramom Mistero Buffo Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom Nora – trenutak  pobune Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Zagrebačka praizvedba predstave Buđenje Brada Bircha u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt od 14. lipnja ili online putem Ulaznica.hr. Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

Ovim putem možete osvojiti dvije ulaznice za predstavu otvorenja 27. lipnja u 21 sat, ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila “PLUĆA” do 25. lipnja u 8 ujutro kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Leticiji Jurjević!

Učitati još
Zatvori