Složili smo popis filmova koji će vas u isto vrijeme nasmijati i rasplakati

Složili smo popis filmova koji će vas u isto
vrijeme nasmijati i rasplakati

Obožavamo romantične komedije, a svaki put kada uronimo u jesen, melankolično se volimo ušuškati pod dekicu i upaliti omiljeni film. Ovog puta izabrali smo nekoliko filmova koji će vas u isto vrijeme nasmijati i rasplakati.

La La Land

Damien Chazelle u ovom filmu spojio je elemente mjuzikla sa svim karakteristikama romantične komedije. Film koji se dugo čekao, sjajno je odreagirao i kod publike i kod struke, a kroz cijeli tijek izmjenjivat će vam se emocije – od najveće sreće do neutješne tuge. Vizualno predivan, sa snažnom porukom – ovaj film zapisao se visoko na listu omiljenih filmova svih generacija.

Intouchables

Ovo je film na koji je nemoguće ne pustiti suzu, a istovremeno će vas ugrijati oko srca i nasmijati do suza. Nakon nesreće na paraglidingu bogati aristokrat Philippe unajmi mladića imenom Driss kao njegovatelja. Budući da je Driss iz radničke obitelji i nedavno pušten iz zatvora, on je, ukratko, najmanje odgovarajući kandidat za taj posao. Prijateljstvo između dva naizgled nespojiva lika s toliko dobro razrađenim likovima uvrstila je ovaj film na vrh ljestvice najboljih francuskih filmova.

4 vjenčanja i sprovod

Suzdržani Englez (Hugh Grant) susreće atraktivnu Amerikanku Carrie na jednom vjenčanju i zaljubi se u nju, ali njegova nesposobnost izražavanja osjećaja zapreka je razvijanju veze – unatoč tomu što se opetovano susreću. Jedan jedini i neponovljivi kralj romantičnih komedija Hugh Grant u ovom filmu jednostavno je neodoljiv.

Notting Hill

Evo nas na još jednoj uspješnici već spomenutog Hugh Granta. Ovaj film je po mnogočemu poseban, a neke od posebnosti su svakako lokacije snimanja. Plava vrata iz filma postala su mnogima omiljena turistička destinacija pri posjeti Londonu. Film je vizualno predivan, a montaža kadrova u kojima se prikazuje protok vremena i izmjena godišnjih doba nerijetko su i odličan školski primjer mladim filmašima i montažerima.

Notebook

Još jedan glumac čiji smo film stavili na listu je Ryan Gosling, i to u romantičnoj drami koja nas uvijek razveseli snagom ljubavi i požrtvovnosti, ali i rastuži besmislenošću života i obeshrabrenim odlukama.

Neobična priča o Benjaminu Buttonu

Ovaj film je sam po sebi toliko specifičan da definitivno spada na listu onih filmova koje uvijek iznova volimo pogledati. Što zbog sjajne glumačke postave, što zbog priče koja je sve samo ne obična. Fincherova uspješnica prati Brada Pitta kako stari unazad. Film je svojevremeno nominiran za 13 Oscara, od kojih je osvojio 3.

Moj dečko se ženi

Julianne (Julia Roberts) je tijekom koledža prekinula vezu s Michaelom, ali uz dogovor da će se vjenčati jedno s drugim ako u 28. još uvijek budu samci. Kada Michael (Dermot Mulroney) nazove Julianne upravo pred njezin 28. rođendan, ona odmah pomisli da će je zaprositi. No, okrutna stvarnost je drukčija – Michael joj, naime, želi objaviti vijest da će za tri dana oženiti novu odabranicu svoga srca, lijepu Kimberly (Cameron Diaz). Julianne ne preostaje ništa drugo nego uzeti stvar uz svoje ruke i spriječiti vjenčanje. Film prepun komičnih situacija istovremeno će vas i nasmijati i rasplakati.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori