Ovo su filmovi o kojima će se pričati tijekom sljedeće oscarovske groznice

Ovo su filmovi o kojima će se pričati
tijekom sljedeće oscarovske groznice

Gloria Bell

Iako većina ovih filmova tek treba stići u kina, priče, postava glumaca i cijeli buzz koji se stvorio oko njih nagovješćuju nam da ćemo njihove naslove čuti i pročitati u raznim medijskim i kritičkim objavama u narednoj utrci za nominacije, a i nagrade Oscar. O kojima se radi, saznajte u nastavku…

Gloria Bell

Julianne Moore i John Turturro zajedno u filmu o ženi u srednjim godinama koja iznova počne živjeti! Ovo je filmska priča koji će svi ići gledati, a odlična postava glumaca nas još više veseli.

Gloria Bell

Gloria Bell

Gloria Bell

The Best of Enemies

Za manje od mjesec dana u svjetska kina dolazi drama, film koji je napisao i režirao Robin Bissell. Film se temelji na knjizi The Best of Enemies: Race and Redemption in the New South, autora Osha Gray Davidsona. U filmu glume Taraji P. Henson, Sam Rockwell, Babou Ceesay, Anne Heche, Wes Bentley, Bruce McGill, John Gallagher Jr. i Nick Searcy.

Film donosi priču o Ann Atwater (glumi ju Taraji P. Henson), aktivistkinje, borkinje za ljudska prava u Durham, North Carolina, koja se bori protiv vođe Ku Klux Klana (KKK) C. P. Ellisa (glumi ga Sam Rockwell) cijelo jedno desetljeće, sve do 1971. kada se njih dvoje uspiju dogovoriti da dva tjedna vode sastanak lokalne mjesne zajednice kako bi dogovorili regulaciju sjedenja učenika u školama, a što promijeni njihove živote.

Us

Izgleda da se revival dobrih hororaca iz 2017. i 2018. nastavlja i u 2019. godini! Oscarovac Jordan Peele će svoje obožavatelje počastiti hororom s klasičnom obiteljskom pričom – obitelj koja kreće na zasluženi odmor, no novo pridošli gosti će im sve pokvariti.

U filmu ćemo gledati Elisabeth Moss, Yahyaja Abdul-Mateena II, Lupitu Nyong’o, Karu Hayward, Winstona Dukea i Tima Heideckera.

The Highwaymen

The Highwaymen

Netflixova produkcija filmova s filmskom postavom glumaca A liste Hollywooda ne staje! Krajem ožujka, 29. u mjesecu dolazi The Highwaymen s Woodyjem Harrelsonom i Kevinom Costnerom u glavnim ulogama. Uz njih gledat ćemo još i Kathy Bates i Johna Carrolla Lyncha.

Film donosi priču o lovcima na legendarne kriminalce Bonnie i Clyde – radi se o istinitoj priči, do sada ne ispričanoj, barem ne na ovakav način. Film je režirao John Lee Hancock, poznat po filmovima Saving Mr. Banks, Snow White and the Huntsman, Midnight in the Garden of Good and Evil. Film će imati ograničeno prikazivanje u kinima od 15. ožujka, no na Netflix dolazi 29. ožujka. Pogledajte trailer:

The Highwaymen

The Highwaymen

Tolkien

Tolkien

Kakav će biti film o tvorcu cijelog jednog, možda čak i najpopularnijeg žanra 20. stoljeća, Johna Ronalda Reuela Tolkiena CBE FRSL, engleskog književnika, pjesnika, filologa i sveučilišnog profesora koji je najpoznatiji kao autor djela Hobit, Gospodar prstenova i Silmarillion – tek trebamo saznati.

Uz Nicholasa Houlta u naslovnoj ulozi na velikome platnu gledat ćemo i Lily Collins u ulozi Edith Bratt, njegove velike ljubavi i inspiracije za likove princeza u Gospodaru prstenova. Film je režirao Dome Karukoski, dok scenarij potpisuju David Gleeson i Stephen Beresford. Pogledajte trailer:

Tolkien

Tolkien

Once Upon a Time in Hollywood

Riječ je o filmu Quentina Tarantina koji na filmsko platno prenosi priču o Charlesu Mansonu i kraju Zlatnog doba Hollywooda. U glumačkom sastavu sudjeluju Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Al Pacino, Dakota Fanning i drugi. S obzirom na glumačku ekipu, od ovoga se filma mnogo očekuje. Hoće li opravdati očekivanja, vidjet ćemo ovog ljeta, krajem srpnja!

https://www.youtube.com/watch?v=EYAppIWqeSk

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood

Where’d You Go, Bernadette

Where’d You Go, Bernadette

Filmska najava koja nas je zaintrigirala je trailer za novi film redatelja Richard Linklatera s Oscarovkom Cate Blanchett u glavnoj ulozi. Snimljen prema bestseller romanu Marie Semple, film Where’d You Go, Bernadette prati život jedne naizgled sasvim obične majke iz predgrađa koja na prvi pogled ima sve što može poželjeti – divnu obitelj i jednako divan dom. Jednog dana, tik prije obiteljskog putovanja na Antarktiku, Bernadette koja inače gotovo da i ne napušta svoj dom nestaje bez traga.

Trailer za film Where’d You Go, Bernadette koji u kina stiže na proljeće 2019. godine ne otkriva puno, osim još nekoliko odličnih imena koja se pojavljuju u sporednim ulogama – Judy Greer, Zoë Chao, Kristen Wiig, Troian Bellisario i Laurence Fishburne. Ipak, iz trailera saznajemo sasvim dovoljno da znamo da ćemo zbog ovog filma pohrliti u kino ovog proljeća.

The Goldfinch

U filmu ćemo gledati Nicole Kidman, Lukea Wilsona, Sarah Paulson i Jeffreyja Wrighta. Ovo je jako dobar razlog za odlazak u kino, a možda čak iza nominaciju.

https://youtu.be/EoX7KspIXGo

Rocketman

Nakon Bohemian Rhapsody dolazi Rocketman, biopic o Eltonu Johnu.

Ford v. Ferrari

Christian Bale i Matt Damon u filmu o sukobu ova dva automobilska diva u 1960-ima. Postava i priča imaju mnogo potencijala za masovni odlazak u kina i nominacije za najbolje muške uloge.

A Beautiful Day in the Neighborhood

Tom Hanks glumi Freda Rogersa u filmu A Beautiful Day in the Neighborhood i to je zapravo priča o njegovom životu. Nagrađivani cinični novinar, Lloyd Vogel (glumi ga Matthew Rhys), nevoljko prihvaća zadatak da napiše Esquireov profil o voljenoj televizijskoj ikoni – Fredu Rogersu s Vogelovim pogledom na život koji je transformiran nakon susreta s Rogersom.

A Beautiful Day in the Neighborhood

Little Women

Tijekom narednih blagdana gledat ćemo Emmu Watson, Meryl Streep, Lauru Dern, Florence Pugh i Elizu Scanlen u novoj adaptaciji kultnog romana.

https://youtu.be/wQv9WA2Auvk

The Irishman

Martin Scorsese režira film s Alom Pacinom, Joeom Pescijem, Harveyjem Keitelom i Robertom De Nirom u Netflixovom filmu o ubojstvu Jimmyja Hoffe. Jedva čekamo ovaj old school gangsterski filmski dragulj!

 

Učitati još
Zatvori