Osam novih filmova na Netflixu koje ćemo gledati u svibnju

Osam novih filmova na Netflixu koje
ćemo gledati u svibnju

Svibanj nam je donio neke ljepše vijesti i blaže mjere u žaru borbe s koronavirusom. Ipak, mjere socijalnog distanciranja još uvijek vrijede pa su nam filmske večeri i dalje omiljeni način za opuštanje. Netflix nam je i ovog mjeseca priuštio malu gomilu izvrsnih naslova. Mi smo probrali one najbolje.

Od novih filmova preko već poznatih naslova, ovo su filmovi koji stižu na Netflix u svibnju.

The Half of It

Znamo u čemu je Netflix najbolji. U žanru koji su veliki hollywoodski studiji davno zaboravili: teen i young adult filmovima! Najnoviji je ‘The Half of It’, film koji prati priču o tinejdžerima Ellie i Paulu. Oboje pišu ljubavna pisma Aster Flores, djevojci koju potajno vole.

All Day and a Night

Još jedan novi film koji stiže iz Netflixove produkcije je ‘All Day and a Night.’ Drama s Jeffreyjem Wrightom i Ashtonom Sandersom govori o mladom kriminalcu, ubojici, koji se suočava sa stvarnošću u zatvoru i vodi nas kroz svoju životnu priču.

Becoming

Mnoge nas je iznenadila vijest da 6. svibnja na Netflix dolazi dokumentarac ‘Becoming’ o genijalnoj Michelle Obami, jednoj od najutjecajnijih žena na svijetu. Dokumentarac je nastao na turneji istoimenih memoara.

Back to the Future

Za nostalgičare među nama, dobre vijesti! Netflix nam u svibnju vraća legendarne ‘Back to the Future’ filmove. Bit će dostupni prvi i drugi naslov iz slavne trilogije.

Charlie and the Chocolate Factory

Obožavatelji ove kultne priče imaju više razloga za veselje. U svibnju će na Netflix doći originalna verzija s Geneom Wilderom iz 70-ih godina te inačica s omiljenim Johnnyjem Deppom iz 2005. godine.

District 9

Science fiction, akcijski film režisera Neilla Blomkampa iz 2009. godine govori o svemirskom brodu koji se pojavljuje u Južnoj Africi. Kad tamošnja vlada otkrije da se na brodu nalaze svemirci u lošem stanju i posljednji sa svoje planete, organiziraju ih u kampove pod nazivom District 9. Zanimljiva je to priča o humanosti i segregaciji, a vrlo je relevantna i danas.

Trumbo

Obožavatelji Bryana Cranstona došli su na svoje. Štoviše, uz njega se pojavljuje cijela hollywoodska garda: Diane Lane, Helen Mirren, John Goodman, Elle Fanning, Michael Stuhlbarg i Louis C.K. Cranston je za ‘Trumbo’ bio nominiran za Oscara. Biografski film prikazuje život Daltona Trumboa, čovjeka koji je bio među omiljenim umjetnicima u Hollywoodu sve dok nije završio na crnoj listi pa i iza rešetaka zbog političkih uvjerenja.

The Lovebirds

Američka romantična komedija trebala se prikazati prvi put u kinima, ali zbog situacije s koronavirusom sasvim ju je iznenadno otkupio Netflix. Kumail Nanjiani, sve poznatiji po ulogama u komedijama, i Issa Rae protagonistica serije ‘Insecure’, glavne su zvijezde ove priče. Film prati ljubavni par koji se umiješa u misteriozno ubojstvo, a to stavlja na test cijelu njihovu vezu.

Tu su svakako i stranice koje nude besplatne filmove, a o njima smo pisali ovdje.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori