Evo zašto će ljeto 2019. biti u znaku najuzbudljivijeg akcijskog filma

Evo zašto će ljeto 2019. biti u znaku
najuzbudljivijeg akcijskog filma

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Brzi i žestoki (Fast and Furious) američka je medijsko-filmska franšiza serijala akcijskih filmova koji se u velikoj mjeri bave ilegalnim uličnim utrkama, pljački i špijunima. Jedna je od najuzbudljivijih akcijskih franšiza (uz nju jedino može stajati još Nemoguća misija), a do sada je sigurno najuspješnija. Ipak tome u korist govore velike brojke, a možda su najimpresivnije brojke o dugovječnosti i količine dosadašnjih filmova.

Prvi film objavljen je davne 2001. godine, kada je započela izvorna trilogija filmova usmjerena na utrke, a kulminirala je samostalnim filmom Brzi i žestoki: Tokyo Drift (2006). Serijal je tada doživio i nešto lakši reboot s izdajem Fast & Furious iz 2009. godine, da bi do sada završila s The Fate of the Furious iz 2017. godine. Planirana su još dva završna filma, a njihov dolazak u kina predviđa se za 2020. i 2021. godinu.

No, dok čekamo završne filmove da stignu u kina, za nekoliko dana dolazi nejuzbudljiviji film ljeta 2019. – Hobbs & Shaw (punog naziva
Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)! Radi se o spin-offu koji sigurno sve zaljubljenike u Brze i žestoke neće ostaviti ravnodušnima.

Ako bi htjeli u jednostavnoj rečenici opisati o kakvom spin-offu se radi vjerovatno bi ona “Jason Statham i Dwayne Johnson protiv Idrisa Elbe” bila ta koja će privući najviše pozornosti. Režiju filma potpisuje David Leitch, mega uspješa režiser koji ispod pojasa ima naslove kao što su
John Wick iz 2014., Atomic Blonde i Deadpool 2. Nerijetko je i producent filmova koje režira, a da je toliko posvećen akcijskom žanru u prilog govori i činjenica da je pet puta bio u ulozi kaskadera za Brada Pitta te nebrojeno puta na mjesu Matta Damona u ulozi Jasona Bournea.

Spin-off donosi priču o Lukeu Hobbsu, predstavniku zakona te Deckardu Shawu, izopćeniku društva, i kako njih dvojica čine nevjerovatan savez kada cyber-genetski ojačan zločinac prijeti budućnosti čovječanstva. Idris Elba je u ulozi negativca Brixtona Lorea, MI6 agenta, koji se odmetnuo te postao traženi kriminalac s terorističkim tendencijama. Uz svoju cyber-genetičku opremu postaje superčovjek i prijetnja za čovječanstvo. Klasična borba dobra i zla, no s jakom dozom adrenalina!

Zanimljivost spin-offa je i da ćemo gledati oskarovku, karakterno-dramsku glumicu, Dame Helen Mirren kao Magdalene Shaw, Deckardovu majku. Ona u ovom spin-offu reprizira svoju ulogu iz The Fate of the Furious i bez obzira što se radi o sporednoj ulozi, jako je zanimljivo vidjeti koji raspon uloga ova vrsna glumica može odigrati. Jedno je sigurno – odlično joj stoje akcijske uloge!

Osim nabrijane akcije, uzbudljivih scena te izuzetno mnogo zabave, franšiza je poznata i po odličnim soundtrackovima. Tako ovaj film prati glazba koju ćete imati na repeatu cijelo ljeto! Posebno tijekom vožnji automobila. Glazbu potpisuje Tyler Bates. Ako vam to ime “zvoni”, znajte da se radi o genijalcu iza svih ritmova i tonova iz filmova John Wick 2, 3, Deadpool 2, Čuvari Galaksije vol. 1, 2, 3, Atomic Blonde te serija The Punisher i Californication.

Film dolazi u hrvatska kina 1. kolovoza, a taman za odlazak u kino i gibanje u ritmu filmske glazbe donosimo odlične vijesti!

Ovim putem možete osvojiti 2×2 ulaznice za projekciju filma i poklon iznenađenja ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila “HOBBS & SHAW” do 31. srpnja u 8 ujutro kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Mirjani Lokmer i Katarini Vujović!

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori