Nova Netflix serija koju će voljeti svi obožavatelji horora

Nova Netflix serija koju će voljeti
svi obožavatelji horora

Netflix je u naše živote unio tu savršenu mogućnost da posegnemo za super serijom kada god poželimo, što se pokazuje idealnim u hladnijoj sezoni kada se sve više zatvaramo u svoje domove i vrijeme provodimo tražeći savršeni materijal za gledanje.

The Haunting of Hill House

Iznjedrio je sada već brojne uspješnice raznih žanrova, a najnovija je baš prikladna za listopad koji je zbog Halloweena obojen malo strašnijom notom. Ako volite da vas se straši i redovito ste prvi u redu za gledanje horora – onda je ova serija za vas. The Haunting of Hill House je navodno zastrašio i kralja horora Stephena Kinga svojom radnjom koja, naravno, uključuje sve klasične elemente jednog filma (u ovom slučaju serije) strave.

To su redom stara kuća, jedna obitelj i duhovi. I svi su se kritičari pitali kako je uopće moguće najveći klišej – obitelj koja se useljava u kuću duhova – uopće moguće učiniti originalnom, ali čini se kako je kreator Mike Flanagan u tome itekako uspio jer, ako se konzultirate s bilo kojim filmskim forumom, serija je zasjela na prvo mjesto uradaka koje apsolutno morate pogledati ovog listopada.

Najstrašnija serija sezone

Svih 10 epizoda premijerno je lansirano 12. listopada, a najveći obožavatelji već su spremni za drugu sezonu za koju još nije sigurno hoće li se uopće snimati. Kako to obično biva, veliki interes obožavatelja obično iznjedri još jednu sezonu, kad-tad.

No zasad Mike Flanagan kaže kako je priča obitelji Crain gotova. Horor serija je adaptacija istoimenog klasičnog romana Shirley Jackson iz 1959. godine. The Haunting of Hill House je kompleksna obiteljska drama umotana u horor priču koju ćete dugo pamtiti. Radnja prati grupu braće i sestara koji su kao djeca odrasli u kući koja će s vremenom postati najozloglašenija ukleta kuća u zemlji. Sada su odrasli i tragedija ih je prisilila da se vrate i suoče s duhovima prošlosti, od kojih neki još vrebaju u njihovim mislima, a drugi možda zapravo promatraju kroz sjene Hill Housea.

No, imate priliku uvjeriti se i sami. Serija je dostupna na Netflixu, kritike su odlične, ocjena 9.0 na IMDB-u govori dovoljno za sebe – pogledajte trailer u nastavku.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=G9OzG53VwIk

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori