Najbolje serije godine dosad koje odmah možete gledati online

Najbolje serije godine dosad koje
odmah možete gledati online

The Last Dance sportski dokumentarac 2

Većina bi se nas složila da smo u 2020. godini proveli najvše vremena kod kuće, ispred ekrana i bingeajući serije, dokumentarce i filmove. Srećom, ove ih je godine zaista bilo izvrsnih i to u pravo vrijeme. Nedavno smo odabrali filmove koji su do sada obilježili godinu, a pronađite ih ovdje.

Sad je došlo vrijeme za serije i to one koje, ako već niste, možete odmah početi gledati online!

The Great

Ako niste ljubitelji povijesnih serija, ‘The Great’ će vas preobratiti. Elle Fanning i Nicholas Hoult, mladi glumci koji su se odavno etablirali kao važna hollywoodska imena, glume caricu Katarinu Veliku i cara Rusije Petra III. Etiketa ‘povijesne serije’ možda i nije najispravnija kad govorimo o HBO-jevoj uspješnici. Kako se na početku svake serije navodi, radi se o ‘povremeno istinitoj priči.’ Zabavna, poučna i dramatična priča prati uspon Katarine Velike u 10 epizoda i sve zavrzlame i prepreke koje ju očekuju na dvoru.

The Last Dance

The Last Dance sportski dokumentarac

‘The Last Dance’ najveća je TV senzacija ove godine. Michael Jordan je 90-ih godina vjerojatno bio najpoznatija osoba na planeti. Na vrhuncu svoje moći bio je simbol ne samo Chicago Bullsa, već i cijele košarke. No 1997. godine, četiri godine nakon što je Jordan postao prvi igrač koji je dobio tri uzastopne nagrade za najkorisnijeg igrača NBA finala, ljubitelji košarke počeli su osjećati da se bliži kraj dominacije Chicago Bullsa i njihove glavne zvijezde. Serija od 10 epizoda temelji se na naizgled neograničenoj arhivi snimki iz devedesetih, od videa Jordana kako vozi bicikl po kampusu svog fakulteta pa sve do prikaza zabava Dennisa Rodmana po Las Vegasu. Međutim, najveća snaga ovog dokumentarca definitivno je njegova sposobnost da stvori ravnotežu između arhivskih snimki i ekskluzivnih intervjua.

I May Destroy You

Tek je izašla, ali brojni se kritičari već slažu da je ‘I May Destroy You’ jedno od najvećih TV iznenađenja godine. Serija koju trenutno gledamo na HBO GO-u govori o seksualnom zlostavljanju, pristanku, rasi i milenijalcima. Priča prati Arabellu, autoricu bestseller knjige koja se muči s pisanjem nastavka. Jedne noći uzima pauzu i izlazi van, a to se pretvara u pravi noćni izlazak. Sljedeće se jutro budi s laptopom, sa slabim sjećanjem o stvarima koje su se dogodile – osim prizora muškarca iznad nje u toaletu.

Tiger King

Među stvarima koje su obilježile period samoizolacije svakako je Netflixova serija ‘Tiger King.’ Radnja prati nadrealni sukob vlasnika privatnih zooloških vrtova koji je gotovo nemoguće sažeti u jednom tekstu, jer je priča prepuna sumanutih obrata i bizarnih likova koji djeluju kao proizvod mašte scenarista. Sve se vrti oko ekscentrčnog Joea Exotica, njegovog privatnog zološkog vrta s tigrovima te obračuna s Carol Baskin, najveom protivnicom toga čime se Joe bavi.

Unorthodox

Miniserija od četiri nastavka bila je sve o čemu je svijet brujio jedno vrijeme. ‘Unorthodox’ zaradila je visoke ocjene i genijalne kritike. Jeziva priča prati Deborah Feldman, ženu koja je odgajana u hasidskoj četvrti u New Yorku i koja s 19 godina bježi iz svog ugovorenog braka, istovremeno trudna s prvim djetetom i odlazi u Njemačku.

White Lines

‘La Casa de Papel’ najslavnija je serija na stranom jeziku na Netflixu pa nikoga nije čudilo ushićenje kad je kreator Alex Pina najavio da još jedno njegovo djelo stiže na streaming giganta. ‘White Lines’ možda nije najkvalitetnija serija na ovom popisu, ali definitivno je ona od koje se nećete moći odvojiti. Napeta je, estetski vrhunska i zabavna, a prati događanja 20 godina nakon ubojstva mladića Axela Collinsa na Ibizi. U seriji se kombinira engleski i španjolski jezik, a naše potpune dojmove pročitajte ovdje.

Cheer

Još jedna dokumentarna serija na Netflixu bila je nezaobilazna ove godine. ‘Cheer’ je izašla početkom 2020. u šest nastavaka. U fokusu priče je cheerleading ekipa s fakulteta u Texasu koja se priprema za veliko natjecanje koje bi im moglo promijeniti sve. Zanimljiv je to pogled na nedovoljno istraženu milijardsku industriju cheerleadinga i individue koje cijeli svoj život podčinjuju tom sportu za status koji donosi.

Never Have I Ever

Ako ste raspoloženi za klasičnu teen seriju u modernom ruhu onda odbingeajte ‘Never Have I Ever.’ Serija s potpisom popularne komičarke Mindy Kaling prati tinejdžericu iz indijske obitelji koja je željna tipičnih teen avantura. No, istovremeno se mora nositi s tugom zbog gubitka oca, strogom majkom i često kompliciranim prijateljstvima u srednjoj školi. ‘Never Have I Ever’ idealno balansira sve ono što smo obožavali u teen komedijama 80-ih i 90-ih, a istovremeno se čini svježom.

Mrs. America

Čim se Cate Blanchett pojavi kao glavno lice nekog filma ili serije, odmah nam je jasno da se radi o must-watch komadu. ‘Mrs. America’ je, ipak, puno više od odlične glumačke postave koja ju čini. Serija prati događanja vezana uz pokret za ženska prava 70-ih godina prošloga stoljeća i njegovu najveću oporbu – kontroverznu Phylis Schlafly (Blanchett). Phyllis Schlafly zauzima ulogu ‘zaštitnice američke obitelji’ koja neće dopustiti da se ženi oduzme najvažnija životna uloga – ona dobre domaćice koja drži obitelj na okupu. ‘Kvaka’ je u tome što već na početku shvaćamo da Schlafly to ni sama nije zapravo bila. Štoviše, u fokusu ove proračunate konzervativne političarke prvenstveno su bile misije i nacionalna sigurnost SAD-a da bi se ubrzo transformirala u anti-feminističku figuru svoga vremena.

Foto: PR, Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori