Film, serija, reality show, knjiga i podcast za savršeni vikend ispunjen modom

Film, serija, reality show, knjiga i podcast za
savršeni vikend ispunjen modom

Kako provesti vikend kod kuće ako obožavate modu? Online shopping ili samo online razgledavanje prvih ljetnih modela i trendova jedna je od opcija, no još bolji i zabavniji način bez sumnje su modni filmovi, knjige, serije i podcastevi. Od inspirativnih kombinacija glavnih junakinja do zanimljivih tema koje nas vode iza pozadine modne industrije i otkrivaju nam stvari koje dosad nismo znali, u nastavku donosimo sve što vam treba kako biste ovaj vikend zaronili duboku u uzbudljivi svijet mode.

Sex & The City
Sex & The City


Omiljeni modni ‘feel good’ film

Filmski stil: Anne Hathaway
The Devil Wears Prada

Modni filmovi istovremeno su zanimljiv i zabavan sadržaj u kojem će uživati zaljubljenici u modu, ali i oni u potrazi za nečim novim i svježim.
Od romantičnih komedija koje su se poigrale idejom glamuroznog modnog svijeta do dokumentarnih filmova koji su otvorili vrata modnog svijeta i prikazali njegovu drugačiju stranu, izbora je pregršt. Vodič kroz najbolje modne filmove možete pronaći ovdje, a naš ‘feel good’ favorit za opuštajući vikend bez sumnje je The Devil Wears Prada.

S Anne Hathaway u glavnoj ulozi novinarke Andy i uvijek odlične Meryl Streep u ulozi zahtjevne i kompleksne urednice modnog časopisa Runway. Runway je časopis koji neodoljivo podsjeća na Vogue, Meryl Streep u ulozi Mirande Priestly na Annu Wintour, a Andy Sachs donosi svježi pogled na modni svijet. Od ultimativnog modnog outsidera, Andy se pretvara u desnu ruku urednica najprestižnijeg modnog časopisa. Uspjesi pomiješani s razočarenjem i jednom od najboljih filmskih garderoba stvaraju duhoviti film s dozom glamura i drame.


Modni show vrijedan bingeanja

Next in Fashion
Next in Fashion

Prije nekoliko godina pojavio se Netflix i promijenio način na koji gledamo omiljene serije. Umjesto nestrpljivog iščekivanja nove epizode, Netflix je odjednom ponudio cijelu sezonu i stvorio novi trend gledanja serija u jednom dahu – bingeanje. Sada, kada je ispred nas još jedan vikend koji ćemo provesti kod kuće, relaksacija uz Netflix zvuči savršeno. Savršeni Netflix izbor za maratonsko vikend gledanje za sve ljubitelje mode je Netflixov modni reality show Next in Fashion.

Model, voditeljica, modna dizajnerica i ultimativna it djevojka Alexa Chung i Tan France, jedan od članova fantastične petorke još jednog odličnog Netflix reality showa Queer Eye, vode vas u uzbudljivu potragu za sljedećom dizajnerskom zvijezdom. Za titulu Next in Fashion bori se osamnaest dizajnera iz cijelog svijeta kroz uzbudljive modne izazove – od kreiranja savršenog red carpet looka do kreiranja vlastite kolekcija. Show ima deset epizoda, početak svake epizode donosi novi izazov, a na kraju svake pozdravljamo se s onim najmanje uspješnim dizajnerima prema mišljenju stručnog žiriju u kojem se, uz Alexu i Tana, nalaze neka od najvećih imena iz modnog svijeta.


Modni podcast koji ćete slušati uvijek i svugdje

Fashion No Filter podcast
Fashion No Filter

Između radijske emisije i TV serije, smjestio se podcast, platforma na kojoj su mnogi odlučili podijeliti svoje priče, iskustva i interese. Dok njegovi autori u podcastu pronalaze savršeni format za izražavanje svojih stavova, njegovi slušatelji u tom novom i sve raznovrsnijem svijetu pronalaze sadržaj koji odgovara njihovih interesima i koji im istovremeno predstavlja informativan, zabavan i nerijetko intrigantan sadržaj.

Jedan od najboljih podcasteva s modnim predznakom je Fashion No Filter koji su još 2016. godine pokrenule modne novinarke, trendseterice i street style zvijezde Camille Charriere i Monica Ainley. Iz tjedna u tjedan, Camille i Monica donose behind-the-scenes pogled na modni svijet i modnu industriju, a nerijetko im se pridružuju i zanimljivi gosti poput Pernille Teisbaek, Arizone Muse i Francisca Coste.


TV klasik koji je naša nepresušna modna inspiracija

Popularnije no ikad, TV serije su trenutno naš omiljeni način relaksacije i zabave. Iako popularni streaming servisi vrve odličnim novim naslovima, povratak kultnim serijama koje smo već pogledali, nerijetko više nego jednom, donosi nam mnogo više od zabave – onaj utješni i nostalgijom obojen osjećaj poznatog.

Ako govorimo o najboljim serijama koje su obilježile televizijsku, ali i modnu povijest, nemoguće je ne spomenuti Sex & The City. Carrie, Miranda, Samantha i Charlotte likovi su u kojima smo pronašli svoje on-screen prijateljice, ali i nepresušan izvor modne inspiracije. Iako je s emitiranjem završila davnih dana, zahvaljujući brojnim obožavateljima Sex & The City je jedan od serija koja uspješno živi i dalje, a tjedni ispred nas savršeni su trenutak da se prisjetimo njujorških avantura slavne četvorke, ali i njihovih odličnih modnih momenata.


Modno štivo kao stvoreno za vikend

Grace: A Memoir
Grace: A Memoir

Knjige o modi i stilu najčešće se svrstavaju u takozvane coffee table knjige koje uljepšavaju stolić za kavu ili pažljivo uređenu policu i, poput časopisa, služe za neobavezno prelistavanje. Ipak, na policama knjižara danas se nalaze brojni primjerci modnog štiva vrijedni vašeg vremena i temeljitog čitanja uz šalicu kave, omiljenu deku, papir i olovku. Uz predivne fotografije raskošnih kreacija, modne knjige nude inspiraciju i savjete koji će vam pomoći da kroz iskustvo i ormare drugih pronađete svoj osobni stil.

Jedna od takvih knjiga koju nećete ispuštati iz ruke je Grace: A Memoir, autobiografija jedne od najutjecajnijih žena iz svijeta mode, bivši model i kreativna direktorica američkog Vogue magazina Grace Coddington. S dugom i bogatom karijerom, priča Grace Coddington isprepletena je modom, ali prelazi njezine granice i donosi inspirativno štivo koje ćete, odmah nakon što završite s čitanjem, poželjeti ponovno pročitati!

Foto: Instagram, Fashion No Filter, Screenshot

Učitati još
Zatvori