Mjesec idealan za binge maraton: Serije koje ćemo gledati u siječnju

Mjesec idealan za binge maraton: Serije
koje ćemo gledati u siječnju

U TV svijetu početak 2020. godine donosi neke nove naslove i neke stare koji se vraćaju s novim sezonama. Serije će preplaviti siječanj koji je ionako idealan mjesec za binge maraton pred ekranom. U nastavku donosimo pregled najiščekivanijih serija.

Netflix

Već 1. siječnja najjači streaming servis ušao je revijalno u novu godinu. Izbacio je prvu sezonu nove iščekivane drame Spinning Out. Prati 21-godišnju klizačicu koja zbog teške ozljede mora odbaciti sjajnu karijeru koju pred sobom. Pri tome nas priča uvlači i u teme obiteljskih odnosa, mentalnog zdravlja i borbe za uspjeh.

Na isti je dan s prikazivanjem počela triler serija Messiah. Prati CSI agenticu koja istražuje misterioznog muškarca koji započinje duhovni pokret te vrlo brzo prikuplja brojne sljedbenike. Sitno brojimo i do premijere miniserije Dracula. U Ujedinjenom Kraljevstvu već su se počele na BBC-ju prikazivati 90-minutne epizode o kojima bruji cijeli svijet, a na Netflix stižu 4. siječnja.

@ajandthequeen

Legendarni RuPaul vraća se na Netflix 10. siječnja u seriji AJ and the Queen. Još ćemo jednom dobiti drugačiji uvid u svijet drag umjetnosti prateći Ruby Red (RuPaul) dok putuje Amerikom nastupajući u klubovima. Twist – cijelo vrijeme sa sobom vodi 11-godišnje siroče.

Među najiščekivanijim je premijerama i druga sezona hit serije Sex Education koja dolazi 17. siječnja. Urnebesna glumačka postava vraća se s novim scenarijem.

Ponovno ćemo pratiti atipičnog Otisa koji se teško nosi s novim spoznajama o seksualnom iskustvu u vezi s djevojkom Olom, a u isto vrijeme održava ionako komplicirani odnos s buntovnom Maeve.

Pred kraj mjeseca vraća se i omiljena vještica Sabrina. Treća sezona serije Chilling Adventures of Sabrina dolazi 24. siječnja s Kiernan Shipkom i dalje u centru pozornosti. Što nas čeka u trećoj sezoni ponovno ispunjenoj elementima horora i uvjerljivim efektima, tek ćemo vidjeti.

HBO

@everythingbateman

HBO ne kaska za Netflixom. Već 12. siječnja premijerno stiže miniserija The Outsider. Temelji se na istoimenom romanu kultnog autorca Stephena Kinga. Radnja se vrti oko istrage zastrašujućeg ubojstva dječaka u koju se polako petljaju nadnaravni elementi i sile.

Stiže i napeta drama The New Pope. Devet epizoda stižu 13. siječnja na HBO, a najavljivale su kao nastavak serije The Young Pope iz 2016. godine. Slavni John Malkovich glumi papu Ivana Pavla III. dok Jude Law postaje papa Pio XIII.

Za ljubitelje znanstvene fantastike HBO je 19. siječnja spremio premijeru serije Avenue 5. Genijalni Hugh Laurie postat će Ryan Clark, kapetan galaktičkog broda. Radi se o komediji, gotovo parodiji, koja prati događanja na brodu koji se nalazi u sunčevom sustavu zahvaljujući bogatom ‘svemirskom turizmu.’

Konačno 25. siječnja vraća se mnogima omiljena i poznata komedija Curb Your Enthusiasm. Larry David vraća se još jednom kao fikcijska verzija samog sebe dok nailazi na brojne svakodnevne izazove. Kao i do sad i ova je sezona snimljena bez strogog scenarija, a veliki se dio temelji na improvizaciji glumaca.

Amazon Prime

Iako su Netflix i HBO najpoznatiji u Hrvatskoj, Amazon također priprema uzbudljiv siječanj. Imaju manje premijera vlastite produkcije, ali zato će gledatelji kroz mjesec imati priliku pogledati niz njihovih specijala.

Američka komičarka i glumica Ilana Glazer 3. siječnja dobiva specijal u kojem ćemo gledati kako se nosi s ‘odraslim’ stvarima poput braka i konvencionalnog shvaćanja pojma ‘supruge.’ Uz to će na urnebesan način progovoriti o nacionalizmu i manjku brige o planetu. Nagrađivani komičar Rob Delaney također stiže na Amazon specijalom 17. siječnja. Gledatelje će oduševiti pričama o svom tipičnom životu u Londonu, ali i nestanku prijateljice Jackie.

Posljednji dan, 31. siječnja, rezerviran je za udarnu premijeru dokumentarne serije Ted Bundy: Falling for A Killer. Iako je o serijskom ubojici već snimljena dokumentarna serija na Netflixu kao i film sa Zacom Efronom, Amazon Prime pripremio je žensku perspektivu strašnih zločina. Pratit ćemo Bundyjevu dugogodišnju djevojku Elizabeth Kloepfer, poznata i kao Elizabeth Kendall, i njezinu kći Molly u pet epizoda kroz koje će objasniti njihovu povezanost s Bundyjem i na koji je način oblikovao njihov život.

Sve u svemu – spremni smo za maratonski siječanj!

Foto: Instagram, IMDb

Učitati još
Zatvori