Stigao nam je prvi božićni film sezone

Stigao nam je prvi božićni film sezone

Love Hard

Studeni uvijek donosi zeleno svjetlo za prve blagdanske navike i sitnice uz koje odbrojavanje do Božića brže prolazi. Pristiže nam sve više vijesti o raznim božićnim kolekcijama poznatih brendova, hrvatski kreativci izbacuju svoje šarmantne dekoracije za dom, a već smo krenuli u potragu za savršenim mirisnim svijećama za blagdansko razdoblje. Međutim, baš ništa ne signalizira početak zimske euforije kao prvi božićni filmovi. Otkad su streaming servisi dosegnuli vrhunac popularnosti, blagdanski filmovi počeli su nam pristizati sve ranije. Ove je godine, primjerice, Netflix već u studenom priredio 11 božićnih filmova, a to je tek početak s obzirom na ponudu koja će se širiti i u prosincu.

Blagdanski-filmovi-Love-Actually
Love, Actually

Božićni filmovi najčešće imaju savršenu formulu zbog koje predstavljaju ultimativni comfort watch – pitki su, najčešće je u središtu jednostavna romansa glavnih likova, sve je u znaku lampica i malih božićnih tradicija, sajmova i okupljanja. Tijekom godina su se određeni blagdanski filmovi nametnuli kao pravi klasici tog perioda, a neki od najpopularnijih primjera svakako su Home Alone i Love, Actually. Međutim, čak i oni koji ne steknu kultni status opravdano mogu zadovoljiti craving za šarmantnim comfort sadržajem.

Prvi božićni film je stigao na Netflix, a uzbudljiv je iz nekoliko razloga. Osim što službeno otvara sezonu, Love Hard donosi interesantne glumačke izvedbe i relativno pozitivne prve reakcije publike i filmskih portala.

Love Hard

Radnja filma vrti se oko Natalie koju je odigrala Nina Dobrev. Ovo bi mogla biti njezina najpopularnija uloga otkad je snimila finale serije The Vampire Diaries koja ju je proslavila. Natalie igra klasičan lik svake romantične komedije – novinarku koja jednostavno nema sreće u ljubavi, a zbog posla počinje dokumentirati svoje avanture u svijetu online datinga i aplikacija. Uskoro joj pažnju zadrži profil šarmantnog muškarca s kojim uskoro razvije vrlo prisan odnos. Toliko jedinstven da Natalie odluči otputovati iz Kalifornije u mali gradić u blizini New Yorka kako bi ga iznenadila i konačno upoznala.

Međutim, ono što ju dočeka bilo joj je zadnje na pameti. Točnije, tko je dočeka. Iako očekuje zgodnog Josha s profila na aplikaciji, zapravo upoznaje drugog muškarca (Jimmy O.Yang) i shvaća da je žrtva catfisha. Kako bi se iskupio, pravi Josh nudi joj intrigantan dogovor – upoznat će ju i namjestiti joj Taga ((kojeg glumi Darren Barnet, zvijezda hit teen serije Never Have I Ever) čiji je identitet ukrao, a zauzvrat se mora pretvarati da mu je djevojka ovih blagdana kako bi opravdao očekivanja svoje obitelji.

Prve reakcije na Love Hard su relativno pozitivne. Iako je priča već viđena i nimalo originalna, filmski kritičari slažu se da je u pitanju izuzetno zabavna ljubavno-božićna priča. Romantična komedija donosi solidne glumačke izvedbe, dok Nina Dobrev, po komentarima većine, igra vrlo uvjerljivu Natalie. Mnogi su pohvalili način na koji film odaje počast klasičnim božićnim filmovima koji efektno zaživljava uz veselu glumačku postavu. Sve u svemu – znamo što gledamo ovog vikenda!

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori