Lazy Sunday: Ovo su službeno najgledaniji filmovi 2021. godine po svjetskom box officeu

Lazy Sunday: Ovo su službeno najgledaniji filmovi 2021. godine po svjetskom box officeu

The Marksman

Prije nekoliko smo dana izdvojili za vas najuzbudljivije nove filmove koji su upravo stigli na Netflix. Međutim, zašto vikend ne iskoristiti za gledanje nekih od najuspješnijih filmova ove godine po box officeu? Iako je pandemija pomaknula planove za brojne premijere pa tako još uvijek čekamo filmove kao što su Death on the Nile ili novi film o Jamesu Bondu, 2021. donijela je neka poprilično interesantna filmska ostvarenja. Ovoga puta ne gledamo recenzije, kritike ili pohvale, već filmove koji su u svjetskom box officeu ostvarili najveće uspjehe i tako postali najgledaniji filmovi ove godine!

Godzilla vs. Kong

U kinima je briljirao film ‘Godzilla vs. Kong’ koji na platno donosi sukob kultnih fiktivnih bića – Godzille i King Konga. Film Aadama Wingarda nastavak je filmova ‘Godzilla: King of the Monsters’ i ‘Kong: Skull Island.’ Glavna su lica Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgard, Rebecca Hall, Brian Tyree i ostali, a film je oduševio kritiku akcijom i izvrsno odrađenim specijalnim efektima. Upravo je ovaj film iz produkcije Warner Bros. studija najgledaniji i najuspješniji film u svjetskom box officeu ove godine s prodanih 10 milijuna kinoulaznica i ostvarenih 93 milijuna dolara zarade!

Tom and Jerry

Tom i Jerry obilježili su djetinjstvo brojnih generacija pa nije iznenađujuće da smo nostalgično pohrlili u kina pogledati ih u filmskom animiranog izdanju. Film prati Jerryja koji ugodno obitava u luksuznom hotelu sve do trenutka kad osoblje ne shvati da se moraju riješiti miševa prije velikog vjenčanja koje se približava. Hotelski vratar ima najjednostavnije rješenje – nabavlja sivu mačku odnosno Toma kako bi se riješio malog miša u hotelu. Svi znamo kako se radnja dalje razvija!

Raya and The Last Dragon

Jedan od najgledanijih i najprofitabilnijih filmova ove godine je američki animirani film Raya and the Last Dragom. Avanturistički fantasy u produkciji Walt Disney Pictures studija zaradio je hvalospjeve za vizualni dojam filma, glazbu i poantu koju želi prenijeti. Glasove su glavnim likovima posudili Kelly Marie Tran, Awkwafina, Izaac Wang, Sandra Oh, Gemma Chen i drugi , a osim u kinima, film se prikazivao na streaming servisu Disney +.

Mortal Kombat

Relativno je nedavno u kina stigao i Mortal Kombat, film iz poznate franšize koji je u kinodvorane privukao obožavatelje akcije i video igre. Radnja prati MMA borca Colea Younga koji zbog straha za sigurnost svoje obitelji kreće u pustolovinu kako bi zaustavio zlikovca i spasio obitelj i svoj svijet, a usputno nailazi na plaćenike, ratnike, junake i negativce. Osim što je ostvario velike uspjehe u kinima, Mortal Kombat postao je jedan od najuspješnijih streamanih hitova na platformi HBO Max.

Nobody

https://www.youtube.com/watch?v=8VlBkajjQm4

Čista akcija s Bobom Odenkirkom u glavnoj ulozi privukla je gledatelja u kina diljem svijeta. Emmyjevac je utjelovio Hutcha Mansella, neuglednog oca i muža kojeg život neprestano udara i spušta. Ta pasivnost koja ga upropaštava kulminira kad u njegovu obiteljsku kuću provale provalnici i Hutch, kako bi izbjegao nasije, odluči ne učiniti baš ništa. Međutim, te se noći nešto u njemu mijenja i budi gorčinu koju je potiskivao pa se tako naš junak nađe na putu osvete na kojem će upotrijebiti sve vještine koje zna protiv vođe ruske mafije.

The Little Things

Filmovi-za-Oscara-2021.-Little-Things

Film koji je ove godine ponajviše podijelio publiku bio je The Little Things. U njemu glumi impresivna glumačka postava. Glavne uloge tumače Jared Leto, Rami Malek i Denzel Washington. Neki su Letu predviđali i nominaciju za zlatni kipić, ali ona je ipak izostala. Film je smješten u Los Angeles u koji Joe Deacon (Washington) dolazi kako bi prikupio dokaze o slučaju. Međutim, stvari se brzo okreću i on ostaje kako bi otkrio ubojicu koji hara gradom. Kako slučaj napreduje, odnosi između osoba koje rade na slučaju sve su zategnutiji, a na površinu dolaze i sasvim neočekivane tajne iz prošlosti koje vežu protagoniste.

The Marksman

Na sami vrh box office uspješnica već se u prvom tjednu prikazivanja uspio pojaviti film The Marksman, a još uvijek se nalazi u top 10. Uz granicu Amerike i Meksika u Arizoni, Jim Hanson (Liam Neeson) rančer i veteran Vijetnamskog rata živi teško. Život mu se naglo mijenja nakon susreta s ilegalnim imigrantima, majkom i sinom, koji prelaze granicu Amerike i Meksika preko njegovog zemljišta. Rosa (Tereza Ruis) sa sinom Miguelom (Jacob Perez) bježi od brutalnog meksičkog narko kartela, ali igrom slučaja Jim postaje branitelj maloljetnog dječaka koji je prestravljen razvojem događaja. Dvojac je u stalnoj pogibelji jer im je kartel ali i potkupljena policija za petama. U bijegu dvojac razvija poseban odnos koji se mijenja od straha i prezira do razumijevanja i suosjećanja.

Wrath of Man

Izašao je prije samo dva tjedna u kina, ali Wrath of Man već se našao na listi najuspješnijih i najgledanijih filmova po box officeu. Ni ne čudi uz režiserski potpis izvrsnog Guya Ritchieja o čijim smo vam filmovima nedavno pisali. Novi akcijski triler slijedi misterioznog zaštitara imenom ‘H’ čija se svakodnevica sastoji od prevoženja milijuna dolara po Los Angelesu. Međutim, jedna pljačka u kojoj H pokaže zastrašujuće sposobnosti i vještine tjera njegove kolege da se zapitaju otkud je on zbilja?

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori