Najslađi romantični filmovi posljednjih desetak godina

Najslađi romantični filmovi
posljednjih desetak godina

Prva asocijacija na romantične filmomove su svakako 90-e godine. Možda su s vremenskim odmakom još šarmantnije, ali čini nam se da su tih godina nastale neke od najslavnijih romantičnih komedija uopće. Prisjetimo se filmova kao što su Notting Hill, Pretty Woman, When Harry Met Sally, Four Funerals and a Wedding. Zapravo, sve u čemu su glumili Julia Roberts ili Hugh Grant.

Međutim, posljednjih desetak godina Hollywood nam je priredio nekoliko romantičnih filmova koji su okupili pozamašan broj obožavatelja i svojevremeno punili kino dvorane. Prisjetili smo se onih nama najdražih romantičnih komedija i filmova u posljednjih desetak godina koje bismo baš mogli pogledati za slatki kraj vikenda…

This Is Where I Leave You

Film Shawna Levyja ostvario je ogroman komercijalni uspjeh. Komedija i drama u jednom, film se temelji na istoimenom romanu Jonathana Troppera. U njemu glumi cijeli niz popularnih lica, kao što su Tina Fey, Adam Driver, Jason Bateman, Connie Britton, Rose Byrne pa i legendarna Jane Fonda. Nakon smrti oca, četvero odrasle djece mora se vratiti u obiteljski dom iprisiljeni su na suživot barem sedam dana. Pod istim se krovom tako nađu braća i sestre, ekscentrična majka, supruge, bivše djevojke i ostatak okoline za koju su se njih četvero nadali da su davno ostavili iza sebe. Iako film nije nužno fokusiran na romantičnu priču, morali smo ga svrstati među neke od nama najdražih posljednjih desetak godina.

Me Before You

Me Before You

Od poznate spisateljice Jojo Moyes, koja potpisuje neke od najslavnijih književnih ljubića, stiže priča o jednoj neobičnoj ljubavi, djevojke Lou Clark koja prihvaća posao osobne asistentice imućnom Willu Traynoru koji je nedavno ostao paraliziran u prometnoj nesreći.  Film prati njihovu avanturu, od upoznavanja i preziranja do unikatne ljubavne priče s krajem koji će vas sigurno rasplakati.

About Time

about time

Romantična drama Richarda Curtisa s Rachel McAdams i Domhnall Gleesonom u glavnim ulogama idealna je kombinacija smijeha, romantike i suza. Prati Tima Lakea, mladića koji s 21 godinom otkrije da može putovati kroz vrijeme. Ne može promijeniti povijest, ali može promijeniti što se dogodilo u njegovom vlastitom životu. Pitanje je samo hoće li to na pravi način iskoristiti.

The Big Sick

Temeljen na ljubavnoj priči iz stvarnog života Kumaila Nanjianija i Emily V. Gordon, The Big Sick film govori o komičaru pakistanskog podrijetla Kumailu koji se upoznaje sa studenticom Emily prilikom jednog od njegovih komičarskih nastupa. Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, očekuju nešto sasvim drugo. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njezinim roditeljima koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja i svoga srca.

The Fault in Our Stars

The Fault In Our Stars

Priča o dvoje tinejdžera koji se upoznaju i zaljube na grupi potpore oboljelima od raka, a postala je jedna od najljepših ljubavnih priča ikad. Knjigu je napisao John Green koji nije niti očekivao razinu popularnosti koju je prvo postigla knjiga, a zatim i njena ekranizacija. Hazel Grace (Shailene Woodley) ima 16 godina i boluje od raka pluća, no iako to njene roditelje izjeda, ona se sa svojom sudbinom pomirila. Na grupi podrške oboljelima od raka upoznaje Gusa (Ansel Elgort) koji razmišlja slično kao ona te se među njima rodi ljubav epskih razmjera.

Love, Rosie

Još jedan film sa Samom Claflinom u glavnoj ulozi. Ovoga puta u filmu koji je snimljen po romanu Cecelije Ahern, još jedne popularne autorice ljubavnih romana. Uz njega, glavnu ulogu igra Lily Colins. Oni su Alex i Rosie i najbolji su prijatelji od najmanjih nogu. Iako Alex prema njoj gaji osjećaje, svaka nada za to umire nakon što Rosie na maturalnoj zabavi ostane trudna i započne sasvim drugačiji život. Tijekom godina se Rosie i Alx sastaju i rastaju, a film nas vodi u skroz slatku priču o odrastanju, različitim životnim prioritetima i ljubavi.

Love, Simon

Film donosi veliku ljubavnu priču – no nešto kompliciraniju nego na koju smo navikli na velikom platnu. Simon je gay, a iako je on već osvijestio svoju seksualnu orijentaciju, to još nikome nije priznao. Pritisak raste kad se zaljubi – ali ne zna u koga je točno zaljubljen. Simon i misteriozni Blue upoznali su se online. Idu u istu školu, ali ne odaju si međusobno prave identitete. Kad njihovi tajni e-mailovi dođu u krive ruke, Simon se nađe u zastrašujućoj fazi života u kojoj se mora suočiti s obitelji, promjenama, identitetom i odrastanjem.

Foto: IMDb, screenshot

Učitati još
Zatvori